Mine beste Pepperkaker
(glutenfrie om du vil)
Kok opp:
2 dl sukker
1 dl sirup
1 dl vann
Viktig at sukkeret løses opp helt
Tilsett 200 gr margarin* og la det smelte
Rør så inn alt krydderet
2 ts ingefær
2 ts kardemomme
3 ts kanel
1 ts nellik
0,5 ts pepper
Når massen er blitt avkjølt tilsetter du
gradvis siktet mel og bakepulver
3 ts bakepulver
Ca 1 liter mel*
* Det er kun Toro fin Kakemix som funker til denne oppskriften
Om du lager dem glutenfrie!
* Melange el. IKKE Smør
Om du lager dem glutenfrie!
* Melange el. IKKE Smør
NB! Husk bakepulveret!
Når deigen er ferdig blandet drysser du litt mel over deigen
før du dekker den til med plast
å setter den i kjøleskapet over natten
Dagen etterpå er det bare å bake ut pepperkaker
Jeg syns denne deigen var helt fin å holde på med
Men tips når man skal bake ut pepperkaker er å bruke ei trekjevle
(teflonkjevle = håpløst)
Og hos meg funker kjøkkenbenken med sin litt rue overflate best
På det glatte kjøkkenbordet setter deigen bare seg bare fast
Pepperkakene skal stekes midt i ovnen
på 200°C i ca 8 minutter
Tynne pepperkaker = kortere steketid
Tykke pepperkaker = lengre steketid
Alltid lurt å prøvesteke EN pepperkake først
så du finner riktig temperatur og steketid for din ovn
Når deigen er ferdig blandet drysser du litt mel over deigen
før du dekker den til med plast
å setter den i kjøleskapet over natten
Dagen etterpå er det bare å bake ut pepperkaker
Jeg syns denne deigen var helt fin å holde på med
Men tips når man skal bake ut pepperkaker er å bruke ei trekjevle
(teflonkjevle = håpløst)
Og hos meg funker kjøkkenbenken med sin litt rue overflate best
På det glatte kjøkkenbordet setter deigen bare seg bare fast
Pepperkakene skal stekes midt i ovnen
på 200°C i ca 8 minutter
Tynne pepperkaker = kortere steketid
Tykke pepperkaker = lengre steketid
Alltid lurt å prøvesteke EN pepperkake først
så du finner riktig temperatur og steketid for din ovn
Pepperkakene må få avkjøles på brettet
før du har dem over på rist
Oppbevares i tett boks
Disse holder seg knasende sprø i kakeboksen i flere uker
Jeg har laget pepperkaker med denne deigen 4 ganger nå de siste ukene
så dette er helt klar en vinner når det kommer til glutenfrie pepperkaker
(jeg har nemlig forsøkt 3 ulike 'glutenfrie oppskrifter' uten hell)
Det er også min favoritt når det gjelder pepperkaker med hvetemel
da jeg har tatt utgangspunkt i oppskriften til mamma
(en smak av min barndoms jul altså)
(jeg har nemlig forsøkt 3 ulike 'glutenfrie oppskrifter' uten hell)
Det er også min favoritt når det gjelder pepperkaker med hvetemel
da jeg har tatt utgangspunkt i oppskriften til mamma
(en smak av min barndoms jul altså)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar