lørdag 15. desember 2012

Julekrybben




I år har jeg våget å sette frem
Julekrybben

Eneste som fortsatt mangler er stallen
Noen som har sett den?

Håper du koser deg denne lørdagskvelden!



tirsdag 11. desember 2012

Kjøkkenvinduet



Jeg har to sett med
julegardiner til kjøkkenet...
Men jeg har kun funnet en lengde!?!

Så det spørs om 'smånissene'  i Julehuset
har det gøy med å gjemme dem?


Jeg har fortsatt rødtape og snøspray
på kjøkkenvinduet mitt...

Men nå har jeg også fått hengt opp
noen pepperkaker
{til barnas store glede}
 - og det gjorde seg med litt rødt!

Det dufter så godt
både av pepperkakene og
pepperkakehuset =)


Her daler snøen stille ned i dag
Magisk vakkert!  



søndag 9. desember 2012

Ispynt


Ispynt

Jeg og minstemann
har laget Ispynt i helgen

Vi kokte opp vann som vi avkjølte
og helte i plastglass
Vi fylte på med kongler, glitter og paljetter
(nøttene jeg hadde planer om å bruke glemte jeg å putte oppi)

Satte glassene så ute i natt
Og i dag tidlig var kunstverket ferdig!

Da er det bare å henge dem opp til pynt utendørs
Våre skal henge i det ene Morelltreet
for de ble for store for treet på trappa


- og vi har selvsagt tent
det andre adventslyset!

Håper du har en flott andre søndag i Advent!

fredag 7. desember 2012

Pepperkakehus




Årets pepperkakehus
 
Mitt glutenfrie selvkonstruerte hus
ble mykt og ikke særlig samarbeidsvillig

Så det ligger oppdelt i fine biter
i en skål på kjøkkenbenken!

Dette derimot har eldstedatteren pyntet
og jeg satt sammen...



Så får vi se om jeg gir det glutenfrie en sjanse til...
Det var ganske falleferdig i fjor også..

God helg!



torsdag 6. desember 2012

Brente mandler i melis



Vi er veldig glad i mandler her i julen
Brente mandler er altså et must

Jeg laget en porsjon brente mandler
men vendte dem inn i melis når de var ferdige
Og det ble magnificent!

Selv småguttene elsker disse! 



Brente mandler
 
300 gr mandler (med skall)
125 gr sukker
125 gr vann
1 ts vaniljesukker
1 ss smør

Legg mandlene i en langpanne
og rist dem i ovnen på 200 grader
i ca 10-12 min
Rør rundt i mandlene av og til

Kok opp vann, sukker og vaniljesukker
og la sukkerlaken koke i 2-3 min
(til alt sukkeret er oppløst)

Skru ned varmen på platen ytterligere og
ha de ristede mandlene i oppkoket og
rør forsiktig til alt vannet er borte
Sukkeret rundt mandlene krystalliserer seg
og mandlene får en "grå" farge

Obs! Ikke bruk for sterk varme
for da blir sukkeret brent!

Rør videre igjen til alt sukkeret  har smeltet igjen
og sukkeret har lagt seg jevnt og glatt
rundt mandlene som nå er karmellfarget

Trekk da platen fra varmen og tilsett smøret
(noe som gjør det enklere å dele mandlene)


Legg så mandlene på bakepair og del dem kjapt!
Bruk f.eks to gaffler slik at du ikke brenner deg

Og så kommer det nye
Strø masse melis over mandlene
og vend dem godt inn i melis med hendene
En fornøyelig jobb...


Mandlene oppbevares i tett boks på et tørt sted =)

tirsdag 4. desember 2012

Rocky Road


Rocky Road

 600gr sjokolade (den du liker best)
1 pose med Dumle karameller
2 never med mini Marshmallows
(evnt kutt opp de store i små biter)

3 dl Peanøtter salte
1 dl Pistasjnøtter


Original oppskriften har hele 2 poser med Dumle karameller
Men jeg syns det ble mer enn nok med en pose!!


 
Smelt først sjokoladen i vannbad på svak varme

Bland alle ingrediensene godt og vend alt inn
i den smeltede sjokoladen

Hell så massen over i en form
(jeg bruker en ildfast form, ca 3 cm tykk)
Sett den så til avkjøling i kjøleskapet 

Når den har stivnet kan du skjære opp kaken
i biter/stenger/stykker

Mmm..
..