torsdag 13. mars 2014

Flott og glitrende



 

Denne vakre Julestjernen
fikk jeg av mine foreldre
når vi flyttet inn her første desember!

Den er fortsatt fantastisk
flott og glitrende
3,5 måneder senere! 

Imponerende 




fredag 14. februar 2014

Juleminner 2013


~ Juleminner 2013 ~






mandag 10. februar 2014

Pakke fra Bronners


Endelig fikk minstemann også 
Julestrømpe fra Bronners
Så nå har alle guttene like Julestrømper

Akkurat denne typen var utsolgt i hele fjor 
så i år var jeg tidlig ute...!!

Godt med alt som er unnagjort!



fredag 3. januar 2014

Julen over for denne gang..




 Ja, da var Julen over for denne gang
I hvertfall her i huset!

Vi flyttet i desember og har kombinert
flyttekaos og julefeiring
Ingen god kombinasjon!

Men jeg gleder meg allerede til neste Jul!

Jeg er allerede godt i gang med min
Juleplanlegger for 2014 inne på Juleglede.net

Julegavelisten er på plass i dagboken min
og jeg har allerede 2 julegaver i boks

Det er NÅ man burde handle julegaver
- og ikke minst kalendergaver
Jada, jeg har startet på dem også
 
Julekassen min for 2014 er allerede halv full! 


Godt Nyttår
og alt godt for det nye året ønskes deg og dine!! 

Jeg kommer fortsatt til å oppdatere bloggen med
innlegg og julerelaterte nyheter gjennom hele året 





Et siste glimt av årets juletre før det ble borte...



søndag 29. desember 2013

Oppskrift "Brine"

Brining av kalkun til Nyttårsaften 

Brining

Fyll en stor kasserolle med
4 liter kaldt vann
2,3 dl Kosher salt
(Får du ikke tak i Kosher salt kan du bruke 1,5 dl Maldon salt)
1 dl brun sukker (løs raffinert)
1 ss hel pepper
2 løk i båter
6 knuste hvitløksfedd
og tilsett alt av krydder som du liker
Selv tilsatte jeg rosmarin, timian og 4-6 laurbærblad
- Og 1 appelsin (med skall) oppdelt i båter
Alt dette skal kokes opp
og avkjøles igjen med en gang…

Når ‘laken’ er helt avkjølt setter du den i kjøleskapet

Ta ut den ferdig tinede kalkunen
(den skal alltid tines i kjøleskap)
Ta ut innmaten og skyll kalkunen i kaldt vann
og tørk den både inni og utenpå


Når laken er kjøleskapskald tar du den ut
og tilsetter 3 liter isvann og blander godt


Jeg kjøpte en helt ny bøtte til dette formålet
vasket den og puttet en stor stekepose oppi
til kalkunen og væsken


Så la jeg kalkunen oppi bøtta med bena opp
Så var det bare å fylle opp bøtta med laken
slik at væsken dekket hele kalkunen
så knøt jeg igjen posen og satte bøtta i kjøleskapet


Hvis du ikke bruker bøtte men skal ha kalkunen liggende flatt
må du huske på å alltid legge den ned med brystet først
og så må du snu kalkunen halvveis slik at briningen blir jevn
Den kan ligge i denne blandingen i 10-16 timer
Dess lengre dess bedre
Ja, noen lar den ligge i tre dager!


Dagen kalkunen skal spises tar du den ut av kjøleskapet
Tømmer ut væsken
Skyller kalkunen under kaldt vann
Tørk den godt både inni og utenpå og lar den ligge på kjøkkenbenken 
mens du forbereder deg på steking


Jeg laget som vanlig kryddersmør som jeg smurte
innunder skinnet på kalkunen
(70 gr romtemperert smør + div krydder + noen fedd hvitløk)


Kalkunen blir skikkelig god og saftig når den brines!


 Anbefales!