fredag 10. juli 2015

Snekker Andersen og Julenissen (2016)





Snekker Andersen og Julenissen
kommer på kino som spillefilm
og har premiere på norske kinoer 11.11.2016


Snekker Andersen er en skikkelig juleentusiast 
som gjør alt for at familien hvert år skal oppleve ordentlig jul
Og det viktigste med julen er jo som kjent besøket av selveste Julenissen
Denne julen går det dog ikke helt som planlagt
Snekker Andersen iført fullt nissekostyme sklir på holka 
og etter en heidundrende kjelketur ender han med å krasje med den ekte Julenissen
De to bestemmer seg for å gjøre et bytte
Jeg går til dine barn og du går til mine
Nissefamilien har aldri før hatt besøk av en ekte snekker
og familien Andersen har aldri før hatt besøk av den ekte Julenissen


Snekker Andersen og Julenissen er basert på Alf Prøysens bok fra 1959
Historien har vært vist på NRK på julaften hvert år siden 1973 
og er for svært mange nordmenn selve symbolet på den ekte norske julestemningen

Snekker Andersen og Julenissen blir den første spillefilmen 
basert på en historie av Alf Prøysen
Med mye varme, humor og julestemning skal det være en film
både for barn, voksne og besteforeldre

 Kilde: NFI

Vi gleder oss!   

❤️


onsdag 10. juni 2015

Juleminner 2014



~ Juleminner 2014 ~




onsdag 25. februar 2015

Julekalender på NRK 2015




 

Kanskje ingen overraskelse siden det også kommer
en filmversjon av denne serien i november

Men NRK har altså planer om å sende 
Julekongen (2012) i reprise i år 






mandag 2. februar 2015

Perfekt ribbe


 Juleribbe

Jeg har stekt så mye ribbe før/i Julen 2014
at nå har jeg funnet den perfekte løsningen
varmluft

Forarbeidet er som alltid:

Gni hele ribba godt inn med salt og pepper og la den ligge
godt innpakket i kjøleskapet i 2-3 dager

Jeg har brukt tynnribbe/midtribbe denne gangen

Smør en liten langpanne godt med smør
og legg ribba med svorsiden ned i en langpanna
(smøres først for at svoren ikke skal sette seg fast)

Hell oppi 2-3dl vann (vann opp til svoren)
Dekk over pannen med alu.folie
Damp på over-og undervarme i 230 grader i 45 minutter midt i ovnen!

Ta ut ribba og snitt opp svoren hvis det ikke er gjort på forhånd
Eller hvis du ønsker å snitte den opp i enda flere ruter
Det går lett som en lek etter at ribba er dampet
Her kan du krydre litt ekstra mellom rutene hvis du ønsker det
(ta vare på vannet i langpanna og bruk det i sausen)

Ribba legges tilbake i langpannen med svoren opp
Bygg opp ribba med alu.folie slik at den blir jevn og fin
Et lite fat under midten på ribba gjør at fettet renner av
og ikke legger seg som en dam midt oppå ribba
Evnt bruk en ribberist!

Stek så nederst i ovnen på 200c 1t i varmluft
Sett opp temperaturen til 225c og stek videre
i ca 20-30 minutter til for en sprø og luftig svor
(fortsatt på varmluft altså)
Helt til slutt, bruk grillen i 5 min for å friske opp svoren
(men sitt ved ovnen å pass på for ribba kan fort bli brent)

Svoren min blir sprø etter 20 min
og ribba blir slettes ikke tørr 
(som jeg var ganske sikker på at den ville bli)

La ribba hvile seg i minst 20 minutter før du skjærer i den
Del den opp i 3cm tykke skiver

Alldeles nydelig! 

MEN jeg vil ikke anbefale deg å bruke denne oppskriften
for første gang på Julaften uten at du har prøvd den ut først
Det er viktig å bruke en litt liten langpanne og
også passe på at langpannen ikke tørker ut

Den andre måte jeg steker ribbe på er denne


onsdag 28. januar 2015

Julekongen blir film



 Julekongen - Full rustning


Ondskapen hersker i Ridderdalen og jula er avlyst
Bare familien Gran kan redde den. Uheldigvis....
 Dette er en helaftens komedie basert på den suksessfulle julekalenderen
fylt med humor, trolldom og sosialt kløneri

 Premiere 13.november. 2015

Vi gleder oss!   

❤️

Kilde NRK