mandag 15. august 2022

Jul på øya


 Tredje boken fra Mure
Helt OK den også, som de to foregående

Litt misvisende tittel
Absolutt ingen typisk "julebok"


søndag 15. mai 2022

Petra Pettersens perfekte plan - åtte uker til jul

 


Jeg likte boken veldig godt faktisk
selv om alt nesten var for godt til å være sant 

Dessverre var den ikke så veldig julete av seg
selv om handlingen er lagt til førsjulstiden 



tirsdag 12. april 2022

Julebrev


Finfin bok av Kjersti Herland Johnsen
Du kan lese mer om boken her 




tirsdag 8. mars 2022

Dear Santa


Dear Santa
 er Debbie Maccomber's 
juleroman fra 2021

Hun kommer med en ny julebok hver høst,

som jeg vanligvis forhåndsbestiller på våren 
Men jeg har fortsatt en haug med bøker å lese,
så skal ikke bestille noen ny i år!

Som alle andre hennes romaner gir den lav puls, fred, ro og kos
Absolutt forutsigbar for du vet hva som kommer til å skje
...og noen ganger er det akkurat det man trenger

Veien til mål går alltid i bølgedaler, 
men det er alltid er en happy ending 

Du kan lese mer om boken her 




lørdag 15. januar 2022

Julen '21



Godt nytt år alle sammen!

Ja, jeg holder tradisjonen ved like
Det blir mindre blogging dess nærmere julen vi kommer 
Hvem har vel tid til å blogge om julen, når julen skal oppleves? 
Ikke jeg, tydeligvis

Og ikke fikk jeg oppleve så mye av julen heller
Det ble både pre-og-post Christmas Blues 


Nei, julen'21 ble ikke helt som forventet
Plutselig var førjulstiden her, før jeg i det hele tatt var klar for den
Jeg forsøkte å holde igjen dagene, stoppe tiden, men det gikk jo ikke
Det var en umulig oppgave, så det ble som det ble

Pepperkakene ligger fortsatt å venter på å pyntes
Vi har ikke spist noe av julebaksten som ligger i fryseren 
(kanskje den holder seg til neste år?
Neida...)
Det ble ingenting av selskapelighetene vi hadde sett for oss

Og jeg vet det er mange med meg, som følte det akkurat likedan
Det ble enda en annerledes jul...akkurat som året før

Så i år håper jeg at vi er tilbake til normalen
og at vi får feire en lang og herlig førjulstid uten pandemi!

Det er lov å håpe 




søndag 12. desember 2021

Pavlova hører julen til




 Jeg syns Pavlova hører julen til 
En enkel og søt dessert, med masse deilig bær 


Pavlova


4 eggehviter
250 gr sukker

Forvarm ovnen til 150 grader
over og undervarme

Eggehvitene piskes langsomt til de begynner å skumme
Pisk videre på høyeste hastighet til skummet danner hvite topper

Tilsett så sukkeret gradvis

Pisk til sukkeret er oppløst, men ikke for lenge 
for da kan blandingen bli kornete


Legg bakepapir på en plate og smør marengsen
utover i en pen sirkel på sånn ca 20cm omkrets

Form marengsen og jevn ut overflaten og sidene
Jeg lager hele kanten rundt kaken litt høyere,
slik at jeg etterpå får plassert fyllet oppi marengsen
Men det er ikke alltid så lett å få til 
Bruk evnt en kniv/spatel og lag noen høye furer rundt hele kanten


Stek marengsen i ca 40 minutter midt i ovnen
til marengsen er lys og sprø

Slå av ovnen og la marengsen avkjøles
med ovnsdøren åpen

Jeg bruker å lage marengsen samme dag som jeg skal servere den 
Og pynter den med krem og bær rett før servering 

Når marengsen er kald kan du pynte den
med eggekrem (anbefales!) eller vaniljekrem og/eller krem
Topp med 
frukt, bær, sjokolade eller hva du måtte ønske
Det er bare å sette fantasien i sving!

Jeg lager eggekrem av eggeplommene jeg har til overs etter marengsen
og blander denne med litt krem av pisket fløte 




Eggekrem

4 eggeplommer
3 ss sukker
2 dl melk
3 ts maizenamel

Alt blandes sammen i en kasserolle
og tas vekk fra platen når det koker opp
Avkjøles!

Bland eggekremen med pisket krem tilsatt litt vaniljesukker 
før du danderer kremen fint oppå marengsbunnen 

Så er det bare å pynte herligheten med hva du måtte ønske
Min favoritt er jordbær, blåbær og bringebær 
Gjerne med en liten skvis av litt syre over bærene (fra lime eller sitron)

Server straks


En favoritt her i julehuset 


Du kan også lage pavlovaen som en krans
Det gjorde jeg da vi inviterte til førjulslunsj her før helgen



Men jeg må innrømme at selve kaken smaker bedre
Det blir liksom litt for mye marengs i en krans 
...dog var kransen mye bedre på dag to!