~ Juleminner 2014 ~
onsdag 10. juni 2015
onsdag 25. februar 2015
Julekalender på NRK 2015
Kanskje ingen overraskelse siden det også kommer
en filmversjon av denne serien i november
Men NRK har altså planer om å sende
en filmversjon av denne serien i november
Men NRK har altså planer om å sende
Julekongen (2012) i reprise i år
mandag 2. februar 2015
Perfekt ribbe
Juleribbe
Jeg har stekt så mye ribbe før/i Julen 2014
at nå har jeg funnet den perfekte løsningen
☆varmluft☆
Forarbeidet er som alltid:
Gni hele ribba godt inn med salt og pepper og la den ligge
godt innpakket i kjøleskapet i 2-3 dager
Jeg har brukt tynnribbe/midtribbe denne gangen
Smør en liten langpanne godt med smør
og legg ribba med svorsiden ned i en langpanna
(smøres først for at svoren ikke skal sette seg fast)
Hell oppi 2-3dl vann (vann opp til svoren)
Dekk over pannen med alu.folie
Damp på over-og undervarme i 230 grader i 45 minutter midt i ovnen!
Ta ut ribba og snitt opp svoren hvis det ikke er gjort på forhånd
Eller hvis du ønsker å snitte den opp i enda flere ruter
Det går lett som en lek etter at ribba er dampet
Her kan du krydre litt ekstra mellom rutene hvis du ønsker det
at nå har jeg funnet den perfekte løsningen
☆varmluft☆
Forarbeidet er som alltid:
Gni hele ribba godt inn med salt og pepper og la den ligge
godt innpakket i kjøleskapet i 2-3 dager
Jeg har brukt tynnribbe/midtribbe denne gangen
Smør en liten langpanne godt med smør
og legg ribba med svorsiden ned i en langpanna
(smøres først for at svoren ikke skal sette seg fast)
Hell oppi 2-3dl vann (vann opp til svoren)
Dekk over pannen med alu.folie
Damp på over-og undervarme i 230 grader i 45 minutter midt i ovnen!
Ta ut ribba og snitt opp svoren hvis det ikke er gjort på forhånd
Eller hvis du ønsker å snitte den opp i enda flere ruter
Det går lett som en lek etter at ribba er dampet
Her kan du krydre litt ekstra mellom rutene hvis du ønsker det
(ta vare på vannet i langpanna og bruk det i sausen)
Ribba legges tilbake i langpannen med svoren opp
Bygg opp ribba med alu.folie slik at den blir jevn og fin
Et lite fat under midten på ribba gjør at fettet renner av
og ikke legger seg som en dam midt oppå ribba
Evnt bruk en ribberist!
Stek så nederst i ovnen på 200c 1t i varmluft
Sett opp temperaturen til 225c og stek videre
i ca 20-30 minutter til for en sprø og luftig svor
(fortsatt på varmluft altså)
Helt til slutt, bruk grillen i 5 min for å friske opp svoren
(men sitt ved ovnen å pass på for ribba kan fort bli brent)
i ca 20-30 minutter til for en sprø og luftig svor
(fortsatt på varmluft altså)
Helt til slutt, bruk grillen i 5 min for å friske opp svoren
(men sitt ved ovnen å pass på for ribba kan fort bli brent)
Svoren min blir sprø etter 20 min
og ribba blir slettes ikke tørr
og ribba blir slettes ikke tørr
(som jeg var ganske sikker på at den ville bli)
La ribba hvile seg i minst 20 minutter før du skjærer i den
Del den opp i 3cm tykke skiver
La ribba hvile seg i minst 20 minutter før du skjærer i den
Del den opp i 3cm tykke skiver
Alldeles nydelig!
MEN jeg vil ikke anbefale deg å bruke denne oppskriften
for første gang på Julaften uten at du har prøvd den ut først
Det er viktig å bruke en litt liten langpanne og
også passe på at langpannen ikke tørker ut
Den andre måte jeg steker ribbe på er denne
MEN jeg vil ikke anbefale deg å bruke denne oppskriften
for første gang på Julaften uten at du har prøvd den ut først
Det er viktig å bruke en litt liten langpanne og
også passe på at langpannen ikke tørker ut
Den andre måte jeg steker ribbe på er denne
onsdag 28. januar 2015
Julekongen blir film
Julekongen - Full rustning
Dette er en helaftens komedie basert på den suksessfulle julekalenderen
fylt med humor, trolldom og sosialt kløneri
Premiere 13.november. 2015
Vi gleder oss!
❤️
Kilde NRK
tirsdag 13. januar 2015
Definitivt slutt
Jeg har gruet meg litt, men nå er det
definitivt slutt på Julen her i Julehuset
Og jeg ser frem mot vår og lysere tider!
Det siste som ble pakket bort
var kransen på døra og alle julekortene
som hang på gelenderet på trappen
var kransen på døra og alle julekortene
som hang på gelenderet på trappen
Utebelysningen får stå noen uker til
Jeg har tatt ned alle julekortene
og lest dem alle på nytt
Gode juleord og vakre julebilder er lagret
Noen kort limes inn i Julens minnebok
Noen vil jeg ramme inn
Men de fleste havner i den store esken med Julekort
som står fremme på stua her hele året
Ja, for jeg titter rett som det på julekortene mine
❤️
Fortsetter med Julebloggen
gjennom dette året også
Det kommer snart et nytt innlegg
om en kommende Julefilm!
❤️
onsdag 7. januar 2015
Vi tviholder på Julen litt til...
Tenk at det i dag bare er
en uke siden Nyttårsaften
og to uker siden Julaften?
Det virker jo som en hel evighet siden?
Vi er fortsatt i Julemodus her i huset
og min bakeglade 11 åring
bakte pepperkaker igjen i går
Så deilig å komme hjem til et hus som lukter
av nybakte pepperkaker altså!
Så deilig å komme hjem til et hus som lukter
av nybakte pepperkaker altså!
Vi tviholder på Julen litt til....
❤️
Abonner på:
Innlegg (Atom)