Mine beste Pepperkaker
Kok opp:
2 dl sukker
1 dl sirup
1 dl vann
Viktig at sukkeret løses opp helt
Tilsett 200 gr margarin* og la det smelte
Rør så inn alt krydderet
2 ts ingefær
2 ts kardemomme
3 ts kanel
1 ts nellik
0,5 ts pepper
Når massen er blitt avkjølt tilsetter du
gradvis siktet mel og bakepulver
3 ts bakepulver
Ca 1 liter mel
NB! Husk bakepulveret!
Når deigen er ferdig blandet drysser du litt mel over deigen
før du dekker den til med plast
å setter den i kjøleskapet over natten
Dagen etterpå er det bare å bake ut pepperkaker
Jeg syns denne deigen var helt fin å holde på med
Men tips når man skal bake ut pepperkaker er å bruke ei trekjevle
(teflonkjevle = håpløst)
Og hos meg funker kjøkkenbenken med sin litt rue overflate best
På det glatte kjøkkenbordet setter deigen bare seg bare fast
Pepperkakene skal stekes midt i ovnen
på 200°C i ca 8 minutter
Tynne pepperkaker = kortere steketid
Tykke pepperkaker = lengre steketid
Alltid lurt å prøvesteke EN pepperkake først
så du finner riktig temperatur og steketid for din ovn
Når deigen er ferdig blandet drysser du litt mel over deigen
før du dekker den til med plast
å setter den i kjøleskapet over natten
Dagen etterpå er det bare å bake ut pepperkaker
Jeg syns denne deigen var helt fin å holde på med
Men tips når man skal bake ut pepperkaker er å bruke ei trekjevle
(teflonkjevle = håpløst)
Og hos meg funker kjøkkenbenken med sin litt rue overflate best
På det glatte kjøkkenbordet setter deigen bare seg bare fast
Pepperkakene skal stekes midt i ovnen
på 200°C i ca 8 minutter
Tynne pepperkaker = kortere steketid
Tykke pepperkaker = lengre steketid
Alltid lurt å prøvesteke EN pepperkake først
så du finner riktig temperatur og steketid for din ovn
Pepperkakene må få avkjøles på brettet
før du har dem over på rist
Oppbevares i tett boks
Disse holder seg knasende sprø i kakeboksen i flere uker
Dette er oppskriften min mamma har brukt lenge før jeg ble født
En smak av min barndoms jul altså
En smak av min barndoms jul altså
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar