torsdag 16. desember 2010

Eggnog


Eggnog
12 porsjoner


9 dl melk
2 kanelstenger
1 vaniljestang
litt revet muskat
12 egg
1 og ½ kopp sukker
1 og ½ kopp mørk rom
1 og ½ kopp brandy
1 spiseskje vaniljesukker
9 dl fløte
Friskrevet muskatnøtt til topping

Bland melk og krydder
og varm det sakte opp på lav temperatur
Bland eggeplommer og sukker
Rør deretter melkeblandingen inn i eggene
Kok deretter opp hele blandingen under omrøring
til den tykner og minner om krem
Sett så blandingen til avkjøling

Til sist røres alkohol, vanilje og muskat inn
La eggnogen hvile et par timer
for å få frem den riktige eggsmaken

Pisk kremfløten og ha den i eggnogen
 og riv over muskat før servering

Drikken kan også serveres varm
En litt enklere versjon finnes her

4 kommentarer:

  1. Dette så fantastisk godt ut...!
    Serverer du den helst kaldt?
    Fikk lyst å prøve denne oppskriften
    i et juleselskap :)
    Takk for at du deler...!
    Ha en fin kveld, klem til deg

    SvarSlett
  2. Å, nå ble jeg glad for at du la igjen kommentar hos meg, så jeg fant denne siden:)
    KOser meg sånn med julen..og den eggnogen må prøves ut, men skla den være kald?

    SvarSlett
  3. Det er nok etter hva man selv ønsker.
    Det er jo bare å prøve seg frem?
    Men den skal jo hvile når den er ferdig avkjølt.
    Men jeg skal prøve å varme opp en smaksprøve ;)

    SvarSlett
  4. Mmm, dette så godt ut - har aldri prøvt å lage tidligere, så skulle kanskje prøve...

    Angående gamle notark, får du kjøpt i ulike nettbutikker (feks http://hildeheimdal.blogspot.com/2010/01/gamle-noteark.html), antikvariater eller så får du kjøpt ark på panduro. Har forsøkt å let på nettet, men finner dessverre ikke noen nettadresse!

    Ha en fin adventshelg - tenk, bare en uke til julekvelden!

    Klem fra Hildegunn

    SvarSlett