torsdag 27. desember 2012

Verdens beste Eggelikør


Eggelikør  

 
3 eggeplommer
2 dl sukker
 0,5 ts salt
7 dl  helmelk 
1 vaniljestang
1 boks fløte
2-3 dl 60% sprit


 

Eggeplommer, salt, melk (gradvis) og vaniljestang
varmes opp
til kokepunktet på svak varme

Melken tilsettes gradvis mens du rører hele tiden med en visp
Det skal ikke koke, bare tykne - tar ca 20 minutter


Når den er blitt tykk setter du den til avkjøling

Jeg tilsatte ca 2 dl 60% sprit når blandingen var kald
Du bestemmer selv hvor sterk du vil ha eggelikøren

Du kan også droppe alkohol selvsagt!! =)

Så pisket jeg opp en boks med kremfløte
og blandet kremen forsiktig inn i eggelikøren

Helte så den ferdige eggelikøren på flasker
Ble ca 1,6 l ferdig eggelikør!


Min favoritt denne Julen 


7 kommentarer:

  1. Visst går ett år fort och man blir alltid lika överraskad över hur fort tiden kan gå. Önskar dig ett gott slut på 2012!

    SvarSlett
  2. My glass of nog would never look as good as yours pictured. Gosh I can taste it. Thank you for your visit and for leaving a sweet comment.
    Betsy

    SvarSlett
  3. Hei! Hvor har du fått tak i den flotte stjerne-telysholderen på bildet? :)

    SvarSlett
  4. Hei! Hvor har du fått tak i den flotte stjerne-telysholderen på bildet? :)

    SvarSlett