torsdag 10. desember 2009

Erkeengler fra Georg Jensen


Mannen er hjemme igjen etter flere dager på farten
og hadde med seg Erkeengler (Georg Jensen) til meg

 Å de er nydelige!


De fire erkeenglene er:

Gabriel - Guds budbringer
Det var Gabriel som fortalte Maria at hun skulle føde Jesus
Gabriel kalles ofte lysets engel og er den som kontrollerer
torden og frukters modning
Gabriel avbildes med en gren fra Paradis

Rafael - Den gudommelige lege
Han helbreder svake og syke og er anfører og skytsengel
Rafael avbildes med en stav med en slange rundt
mye likt Asklepios som symboliserers medisinvitenskap

Uriel - også kjent som "opplysningsmannen" eller "Guds lys"
Uriel er øverstkommanderende for englenes hærskare og har
kommandoen over stormer og plager og var den
som fortalte Noah om syndefloden
Uriel er også skytsengel for kunsten men også
for å sende syndernes sjeler til helvete
Uriel avbildes med et sverd og med en flammende lue i hånden

Michael - som er øverstbefalende for de himmelske herskarer
og den som leder sjelene til dom og
forsvarer dem på dommens dag
Michael symboliserer rettferdighet på dommedag
er en skytsengel for syke, kjøpmenn, sjøfolk og
soldater og ses ofte som krigeren som seirer over mørket
Michael opptrer også som vokter over Paradiset
Michael avbildes med lanse og kors



Spennende? ;)

Askepott




Me like!

Ingen engel....



Min lille engel er
ingen engel hele tiden

Han har blitt veldig klåfingret
og idag fikk han tak i Amaryllisen min
Min nydelige Amaryllis, stakkars
Lilleprinsen var ikke nådig

Men det som ble igjen av den
satte jeg i et glass med vann




onsdag 9. desember 2009

Kokosmakroner






Kokosmakroner

180 gr melis
250 gr kokosmasse
1 ts vaniljesukker
4 eggehviter

Pisk eggehvitene stive
Rør så forsiktig inn melis, kokos
og vaniljesukker med en slikkepott

Dekk en bakeplate med bakepapir
og sett deigen i topper på platen med to teskjeer

(eller spiseskjeer om du vil ha dem større)

Stekes midt i ovnen på 175 grader
i ca 12 minutter

Amaryllis


Amaryllis



Nydelig og stolt!
Fra å bare være bitteliten for ikke
mange ukene siden er den blitt
enormt stor og vakker!

tirsdag 8. desember 2009

Kakemenn


Kakemenn



 100 gr smeltet smør
3 dl sukker
2 dl melk
1 ts hornsalt
1 l hvetemel

Rør sammen avkjølt smør, sukker og melk
Bland hornsaltet med halvparten av melet
og ha det i blandingen

Tilsett resten av melet under omrøring
til deigen har blitt passe tykk
Dekk deigen med plast og la den
stå kjølig natten over

Kjevle deigen til leiv ca 1/2cm tykk
Trykk ut figurer og stek dem
midt i ovnen på 200 grader
De skal være hvite! 

La kakene avkjøles og tørkes helt
før de dekorerees med konditorfarge



Jeg har dyppet mine menn
og noen stjerner i sjokolade

Englegutt



Ikke enkelt å fotografere en liten engel



mandag 7. desember 2009

Kolakaker

Kolakaker
Kolakjeks/Brunepinner



200 gr sukker
200 gr smør
2 ts vaniljesukker
2 ts natron
1 ss sirup
300 gr hvetemel

Rør smør og sukker hvitt
Bland i resten av ingrediensene

Del deigen i 4 og trill pølser
Legg to pølser på platen, klem dem nesten flate
og stek dem til de er gyllenbrune på
200 grader i ca 10-12 min

Ta dem ut av ovnen og skjær dem på skrå før de blir kalde

søndag 6. desember 2009

Azalea


To stk nydelige Azalea'er fikk være med
oss hjem etter loddtrekning på Juleavslutning




lørdag 5. desember 2009

Brente mandler


Brente mandler
 
300 gr mandler (med skall)
125 gr sukker
125 gr vann
1 ts vaniljesukker
1 ss smør

Legg mandlene i en langpanne
og rist dem i ovnen på 200 grader
i ca 10-12 min
Rør rundt i mandlene av og til

Kok opp vann, sukker og vaniljesukker
og la sukkerlaken koke i 2-3 min
(til alt sukkeret er oppløst)

Skru ned varmen på platen ytterligere og
ha de ristede mandlene i oppkoket og
rør forsiktig til alt vannet er borte
Sukkeret rundt mandlene krystalliserer seg
og mandlene får en "grå" farge

Obs! Ikke bruk for sterk varme
for da blir sukkeret brent!

Rør videre igjen til alt sukkeret
har smeltet igjen
og sukkeret har lagt seg jevnt og glatt
rundt mandlene som nå er karmellfarget

Trekk da platen fra varmen og tilsett smøret
(noe som gjør det enklere å dele mandlene)

Legg så mandlene på bakepair og del dem kjapt!
Bruk f.eks to gaffler

Oppbevares i tett boks på et tørt sted


Nydelig!