Brente mandler
300 gr mandler (med skall)
125 gr sukker
125 gr vann
1 ts vaniljesukker
1 ss smør
Legg mandlene i en langpanne
og rist dem i ovnen på 200 grader
i ca 10-12 min
Rør rundt i mandlene av og til
Kok opp vann, sukker og vaniljesukker
og la sukkerlaken koke i 2-3 min
(til alt sukkeret er oppløst)
og la sukkerlaken koke i 2-3 min
(til alt sukkeret er oppløst)
Skru ned varmen på platen ytterligere og
ha de ristede mandlene i oppkoket og
rør forsiktig til alt vannet er borte
Sukkeret rundt mandlene krystalliserer seg
og mandlene får en "grå" farge
Obs! Ikke bruk for sterk varme
for da blir sukkeret brent!
ha de ristede mandlene i oppkoket og
rør forsiktig til alt vannet er borte
Sukkeret rundt mandlene krystalliserer seg
og mandlene får en "grå" farge
Obs! Ikke bruk for sterk varme
for da blir sukkeret brent!
Rør videre igjen til alt sukkeret
har smeltet igjen
og sukkeret har lagt seg jevnt og glatt
rundt mandlene som nå er karmellfarget
Trekk da platen fra varmen og tilsett smøret
(noe som gjør det enklere å dele mandlene)
Legg så mandlene på bakepair og del dem kjapt!
Bruk f.eks to gaffler
Oppbevares i tett boks på et tørt sted
Bruk f.eks to gaffler
Oppbevares i tett boks på et tørt sted
Nydelig!