mandag 13. desember 2010

Delfiakake



Delfiakake

200 gr kokesjokolade
4 ss sterk kaffe
250 gr delfiafett
2 egg
2 ss sukker
1/2 pk Per-kjeks
Marsipan
Valnøtter
Gelétopper


1. Kle en form med bakepapir eller aluminiumsfolie
2. Smelt sjokolade og kaffe over svak varme
3. Smelt delfiafett og la det avkjøle
4. Visp eggedosis av egg og sukker
5. Tilsett sjokoladen og evnt knuste valnøtter og visp godt
6. Tilsett delfiafett under vispingen, litt etter litt
7. Legg røren lagvis med kjeks evt. marsipan
8. Settes kjølig


lørdag 11. desember 2010

Den største glede


 ~  man kan ha
er å gjøre andre glad!



Juleglede i førjulstiden

Lag magiske øyeblikk og gode minner!

Takk nei til alle invitasjoner til julebord
julefester ol som egentlig ikke er så viktige
Tilbring heller tiden hjemme med dine kjære
Lag noe godt å spise, se en julefilm,
les et lite juleeventyr eller ha juleverksted

Ta deg god tid til julegaveinnpakkingen
Lag det stemningsfullt rundt deg
spill julemusikk, tenn kongerøkelse
og talgys og kos deg!
Tips: Skriv en koselig liten hilsen på pakkelappen

Sett av en dag kun til deg selv
Gjør det du har lyst til!
Stell pent med deg selv!

Smil

til alle du møter på din vei

Kjøp et par eksemplarer av boken Sorgenfri
og gi bort den ene som julegave/vertinnegave

Skriv personlige julekort til alle du kjenner
Gjerne med bilde på - av hele familien!

Send et julekort til en gammel venn/bekjent
som du ikke har snakket med på flere år!

Dra på julebesøk til noen som
du ikke har vært hos på lenge!

Ring å slå av en prat med en gammel venn

Doner penger anonymt til en organisasjon
- og ikke fortell det til noen!

Ta deg tid til kveldsturer i desember
Se på alle de fine julepyntede hjemmene

Senk skuldrene

Nyt et glass rødvin i badekaret
eller en kopp gløgg foran peisen

Ta deg tid til å ha tid!
Stopp opp
Se deg rundt og nyt øyeblikkene!


Nyt førjulstiden!




torsdag 9. desember 2010

Oreokuler




Oreokuler 

1 pakke Oreokjeks
1 pakke Philadelfiaost
200 gr Sjokolade

Knus kjeksen og bland inn osten
Avkjøl en times tid før du
triller kuler av blandingen

Kulene må inn i kjøleskap igjen
før de rulles i smeltet sjokolade

Bruke gjerne både mørk og hvit sjokolade

Disse kulene smelter på tungen
For min del holdt det med en..




onsdag 8. desember 2010

Jeg fant jeg fant!


Endelig fant jeg 
Juletrekulene til Freia


- og oreokulene jeg skrev om i forrige innlegg
har jeg laget ~ oppskriften kommer!


Her daler snøen ned
og det er fantastisk flott!

Skikkelig julestemning!

Håper du har det bra 
og at du tar deg tid til å kose deg i førjulstiden!

Har du vært ute å gått kveldstur i nysnøen
og sett på alle de julepyntede hjemmene?

Magisk....

mandag 6. desember 2010

Marsipansjokoladekuler


Det er vel det enkleste man kan lage?

Rull kuler av marsipan
Vend dem så i deilig sjokolade

I morgen skal jeg prøve meg på Oreokuler!
De skal visst være ubeskrivelig gode!

søndag 5. desember 2010

Bountykuler, bedre enn sjokoladen!






Bountykuler

50 g smør
1/2 dl sirup
1/2 dl melis
2 dl kremfløte
200 g kokosmasse
200 g kokesjokolade eller melkesjokolade

Bland alt unntatt kokosmassen (og sjokoladen) 
i en kasserolle og la det koke på svak varme
til blandingen blir hvit og seig 
Tar ca 10-15 min



Ta så kasserollen vekk fra platen
Tilsett så kokosmassen og bland godt

Avkjøl blandingen i kjøleskapet
(jeg har latt min stå over natten)

Trill deretter ut små kuler og legg de på bakepapir
og inn til avkjøling igjen
i minst en time


Smelt sjokoladen i vannbad
og vend
de avkjølte kulene (en og en)
godt i sjokoladen med to skjeer

Så må de avkjøles i kjøleskapet igjen
til sjokoladen har stivnet 


Disse må oppbevares kaldt

Jeg bruker å ta dem ut litt før de skal serveres
slik at de blir tempererte
Mens andre her i huset liker dem best kjøleskapskalde