mandag 2. februar 2015

Perfekt ribbe


 Juleribbe

Jeg har stekt så mye ribbe før/i Julen 2014
at nå har jeg funnet den perfekte løsningen
varmluft

Forarbeidet er som alltid:

Gni hele ribba godt inn med salt og pepper og la den ligge
godt innpakket i kjøleskapet i 2-3 dager

Jeg har brukt tynnribbe/midtribbe denne gangen

Smør en liten langpanne godt med smør
og legg ribba med svorsiden ned i en langpanna
(smøres først for at svoren ikke skal sette seg fast)

Hell oppi 2-3dl vann (vann opp til svoren)
Dekk over pannen med alu.folie
Damp på over-og undervarme i 230 grader i 45 minutter midt i ovnen!

Ta ut ribba og snitt opp svoren hvis det ikke er gjort på forhånd
Eller hvis du ønsker å snitte den opp i enda flere ruter
Det går lett som en lek etter at ribba er dampet
Her kan du krydre litt ekstra mellom rutene hvis du ønsker det
(ta vare på vannet i langpanna og bruk det i sausen)

Ribba legges tilbake i langpannen med svoren opp
Bygg opp ribba med alu.folie slik at den blir jevn og fin
Et lite fat under midten på ribba gjør at fettet renner av
og ikke legger seg som en dam midt oppå ribba
Evnt bruk en ribberist!

Stek så nederst i ovnen på 200c 1t i varmluft
Sett opp temperaturen til 225c og stek videre
i ca 20-30 minutter til for en sprø og luftig svor
(fortsatt på varmluft altså)
Helt til slutt, bruk grillen i 5 min for å friske opp svoren
(men sitt ved ovnen å pass på for ribba kan fort bli brent)

Svoren min blir sprø etter 20 min
og ribba blir slettes ikke tørr 
(som jeg var ganske sikker på at den ville bli)

La ribba hvile seg i minst 20 minutter før du skjærer i den
Del den opp i 3cm tykke skiver

Alldeles nydelig! 

MEN jeg vil ikke anbefale deg å bruke denne oppskriften
for første gang på Julaften uten at du har prøvd den ut først
Det er viktig å bruke en litt liten langpanne og
også passe på at langpannen ikke tørker ut

Den andre måte jeg steker ribbe på er denne


onsdag 28. januar 2015

Julekongen blir film



 Julekongen - Full rustning


Ondskapen hersker i Ridderdalen og jula er avlyst
Bare familien Gran kan redde den. Uheldigvis....
 Dette er en helaftens komedie basert på den suksessfulle julekalenderen
fylt med humor, trolldom og sosialt kløneri

 Premiere 13.november. 2015

Vi gleder oss!   

❤️

Kilde NRK

tirsdag 13. januar 2015

Definitivt slutt




Jeg har gruet meg litt, men nå er det
definitivt slutt på Julen her i Julehuset

Og jeg ser frem mot vår og lysere tider!



 Det siste som ble pakket bort
var kransen på døra og alle julekortene
som hang på gelenderet på trappen
Utebelysningen får stå noen uker til

Jeg har tatt ned alle julekortene
og lest dem alle på nytt
Gode juleord og vakre julebilder er lagret

Noen kort limes inn i Julens minnebok
Noen vil jeg ramme inn
Men de fleste havner i den store esken med Julekort
som står fremme på stua her hele året

Ja, for jeg titter rett som det på julekortene mine 

❤️


 Fortsetter med Julebloggen
gjennom dette året også

Det kommer snart et nytt innlegg
om en kommende Julefilm!  

❤️


onsdag 7. januar 2015

Vi tviholder på Julen litt til...



Tenk at det i dag bare er
en uke siden Nyttårsaften
og to uker siden Julaften?

Det virker jo som en hel evighet siden?

Vi er fortsatt i Julemodus her i huset
og min bakeglade 11 åring 
bakte pepperkaker igjen i går

Så deilig å komme hjem til et hus som lukter
av nybakte pepperkaker altså!

Vi tviholder på Julen litt til....

 ❤️


søndag 4. januar 2015

Serinakaker



Disse syns jeg er utrolig gode

Serinakaker 

150 gr smør
250 gr mel 
(jeg bruker Toro glutenfri kakemix)
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
100 gr sukker
1 egg

Smuldre smør i mel, bakepulver og vaniljesukker
Tilsett sukker og sammenvispet egg
Arbeid deigen godt sammen
og trill den ut til en pølse

Skjære pølsen i like store deler og trill kuler
Sett kulene på stekeplaten og trykk dem
litt ned med en gaffel
Pensle meg egg og dryss over hakkede mandler og perlesukker

Stek kakene midt i ovnen på 175c i ca 12 min



lørdag 3. januar 2015

Riskrem


Riskrem hører Julen til

Jeg blander halvt om halvt med grøt og pisket krem
Så har du 3 dl grøt, bruker du 3 dl krem

Pisk krem tilsatt 1ss sukker og 1ts vaniljesukker
Tilsett så grøten i kremen og bland godt

Server med nydelig rød saus!