lørdag 4. november 2017

Karameller med ingefær og pistasjnøtter


Karameller
med ingefær og pistasjnøtter

50 gr smør
1,5 dl kremfløte
1,5 dl sukker
0,5 dl lys sirup
1 ts malt ingefær
1 ts vaniljesukker
50 gr pistasjnøtter

Smelt smør på svak varme i en tykkbunnet kjele
Tilsett kremfløte, sukker, sirup, ingefær og vaniljesukker
Kok opp, og la det koke (uten lokk) under omrøring i ca 40 minutter

Sjekk om karamellen er ferdig ved å ta "kuletesten"
Ha en liten dråpe av blandingen i kaldt vann
Lar den seg forme til en liten kule, er karamellen ferdig 
 
Hell blandingen over i en form på ca 15x20 cm
eller fordel karamellen over i små konfektformer

Strø over hakkede pistasjnøtter og trykk dem lett ned i karamellen 

Avkjøl karamellen før du skjærer den opp i biter

Oppbevares kjølig

Karamellen må få noen minutter i romteperatur
(etter at den har vært kald) før den nytes...

Mmm... 


fredag 3. november 2017

Det er kommet en ny norsk juleradio



Vi er mange som ønsker oss en norsk radiokanal
som spiller julemusikk hele året 

 Vi har jo et hav av utenlandske julekanaler å velge mellom
Men det er koselig å høre en og annen norsk
(eller svensk) julesang innimellom 

Nå har vi ihvertfall fått enda en norsk kanal
J u l e r a d i o e n 

Juleradioen finner du på DAB, på nett
og som app: RadioPlay

 #gratisreklame



onsdag 1. november 2017

Lakrismandler


Lakrismandler 

200 gr mandler 
1 dl vann
2 ss lakrispulver

Sett ovnen på 200c

Bland sammen vann og lakrispulver i en stekepanne
(eller kasserolle hvis du heller foretrekker det)
på middels sterk varme

Når alt er godt blandet tilsetter du mandlene
Rør hele tiden mens vannet koker ut

Straks vannet er borte tømmer du mandlene
over på en bakepapirkledd stekeplate 

Inn midt i ovnen på 200c i ca 15-20 min
Vend litt på mandlene av og til 


Avkjøl, og oppbevar i tett boks

Jeg syns disse mandlene ble bedre når
smaken fikk satt seg litt (dagen derpå)

Droppet 1 ts med salt som stod i den opprinnelige oppskriften
Ble mye bedre uten saltet! 


 


mandag 30. oktober 2017

Den første snøen




I går stod jeg ved kjøkkenbenken å bakte glutenfrie pepperkaker
for n'te gang... (som denne gangen ble perfekte, hurra!)

Jeg spilte julemusikk fra radioen og det var som bestilt
da jeg tittet ut av vinduet å så store snøfiller lave stille ned 

H e r l i g !

Barna syns det var gøy å våkne til snø i dag tidlig
og jeg måtte plutselig grave frem litt vintertøy...

...og det ble ekstra stemningsfullt og koselig 
på tur i skogen i dag...♥






lørdag 28. oktober 2017

Daddy's Home 2



Enda en film
verdt å få med seg på kino i november
Nemlig Daddy's Home 2 



Jeg likte veldig godt den første filmen
og gleder meg til å se oppfølgeren



Oppfølgeren var ikke like bra som den første
Men den var morsom, og litt dorky...  


fredag 27. oktober 2017

Mandel og pistasj konfekt



Mandel og pistasj konfekt 


60 gram mandelflak
(jeg brukte litt mer, da jeg tømte to poser)
40 gr pistasjnøtter
200 gr melkesjokolade

Rist mandelflakene lett i ovnen ved 190c i ca 5 min
La dem så avkjøles på kjøkkenbenken

Grovhakk pistasjnøttene og legg dem til side

Smelt sjokoladen i en skål over vannbad
Viktig at sjokoladen ikke blir for varm

Vend forsiktig de avkjølte mandelflakene
 inn i den smeltede sjokoladen
før du blander inn nøttene til slutt

Fyll blandingen i små konfektformer
og pynt dem med hakkede pistasjnøtter

Sett formene til avkjøling i kjøleskapet i 10 min

Konfekten oppbevares i en tett boks i kjøleskapet

Denne konfekten kan også fint fryses
Den trenger kun en ca 20 minutter i rom temp før den kan nytes