Ja, for på ICA i Åre stod disse to å pyntet opp!
mandag 29. juli 2013
mandag 24. juni 2013
Seks måneder igjen til Jul
Vel, det er i hvertfall seks måneder igjen til Julaften i dag!
Håper det blir seks gode lange måneder!
Håper det blir seks gode lange måneder!
Og at vi alle nå får en knall fin sommer
som varer til langt utpå høsten....
som varer til langt utpå høsten....
God sommer!
fredag 11. januar 2013
Christmas mood og Julen 2013
Vi har pakket bort Julen for denne gang
og mye tidligere enn i fjor
Men Julen ble litt annerledes i år...
Men det ble en travel romjul
Vi hadde hele 5 juleselskaper i romjulen
Utrolig koselig med julegjester, men
det hadde vært godt å bli bedt bort selv en dag også...
Kanskje neste år? Vi er jo så mange...
Kanskje neste år? Vi er jo så mange...
Føler at Julen nesten var over før den begynte
Enda vi hadde full Jul fra 24 november
- førjulstiden blir ikke lang nok for min del-
Likevel er jeg fortsatt i
Christmas mood
Jeg har en stor kasse merket Julen 2013
som jeg tenkte å fylle opp ila året...
Men den er allerede blitt full...
Så i dag må jeg skaffe en til =)
Jeg har de siste par ukene handlet en god del kalendergaver,
noen små julegaver, julepynt, servietter, julekort og div
..og snart kommer noen julefilmer og en ny jule cd i posten!
I år ønsker alle barna å ha pakkekalendere
Så da blir det 168 pakker å kjøpe (+ 24 til en hemmelig mottaker)
Og da er det helt greit å begynne tidlig syns jeg =)
tirsdag 1. januar 2013
Herregårdsgløgg
Godt Nyttår
og godt nytt år!
♥
Ny gløgg favoritt her i Julehuset
er rødvinsgløgg... Mmmm....
er rødvinsgløgg... Mmmm....
torsdag 27. desember 2012
Verdens beste Eggelikør
Eggelikør
3 eggeplommer
2 dl sukker
0,5 ts salt
7 dl helmelk
1 vaniljestang
1 boks fløte
2-3 dl 60% sprit
Eggeplommer, salt, melk (gradvis) og vaniljestang
varmes opp til kokepunktet på svak varme
Melken tilsettes gradvis mens du rører hele tiden med en visp
Det skal ikke koke, bare tykne - tar ca 20 minutter
Når den er blitt tykk setter du den til avkjøling
Jeg tilsatte ca 2 dl 60% sprit når blandingen var kald
Du bestemmer selv hvor sterk du vil ha eggelikøren
Du kan også droppe alkohol selvsagt!! =)
Så pisket jeg opp en boks med kremfløte
og blandet kremen forsiktig inn i eggelikøren
Helte så den ferdige eggelikøren på flasker
Ble ca 1,6 l ferdig eggelikør!
1 boks fløte
2-3 dl 60% sprit
Eggeplommer, salt, melk (gradvis) og vaniljestang
varmes opp til kokepunktet på svak varme
Melken tilsettes gradvis mens du rører hele tiden med en visp
Det skal ikke koke, bare tykne - tar ca 20 minutter
Når den er blitt tykk setter du den til avkjøling
Jeg tilsatte ca 2 dl 60% sprit når blandingen var kald
Du bestemmer selv hvor sterk du vil ha eggelikøren
Du kan også droppe alkohol selvsagt!! =)
Så pisket jeg opp en boks med kremfløte
og blandet kremen forsiktig inn i eggelikøren
Helte så den ferdige eggelikøren på flasker
Ble ca 1,6 l ferdig eggelikør!
Min favoritt denne Julen
♥
mandag 24. desember 2012
Juleribbe
Slik lager jeg ribba og den blir alltid rå god!
Jeg bruker familieribbe på Julaften
Gnir hele ribba godt inn med salt og pepper og lar den ligge
godt innpakket i kjøleskapet i 2-3 dager
Legg ribba med svorsiden ned i en langpanne
Sørg for at du smører med noe fett først
så ikke svoren setter seg fast i pannen!
Heller oppi 2-3dl vann (vann opp til svoren)
Dekk over pannen med alu.folie
Damp på over-og undervarme i 230 grader
i 45 minutter midt i ovnen!
Snu ribba (tøm ut vannet, evnt bruk det i sausen)
Stek så ribba på 200 grader i ca 2-2,5time
(jeg steker ribba på hakket over midten i ovnen)
Steker du tynnribbe så er steketiden 1,5 -2t
Bygg opp ribba med alu.folie slik at den blir jevn og fin
Et lite fat under midten på ribba gjør at fettet renner av
og ikke legger seg som en dam midt oppå ribba
Evnt bruk en ribberist!
Hvis svoren ikke er sprø nok når ribba er ferdig stekt
kan du sette ribba øverst i ovnen og sette på grillen
Med ovnsdøra på gløtt
Følg med hele tiden for svoren blir fort brent!
La ribba hvile seg i minst 20 minutter før du skjærer i den
Del den opp i 3cm tykke skiver
Voila!
Abonner på:
Innlegg (Atom)