onsdag 28. januar 2015

Julekongen blir film



 Julekongen - Full rustning


Ondskapen hersker i Ridderdalen og jula er avlyst
Bare familien Gran kan redde den. Uheldigvis....
 Dette er en helaftens komedie basert på den suksessfulle julekalenderen
fylt med humor, trolldom og sosialt kløneri

 Premiere 13.november. 2015

Vi gleder oss!   

❤️

Kilde NRK

tirsdag 13. januar 2015

Definitivt slutt




Jeg har gruet meg litt, men nå er det
definitivt slutt på Julen her i Julehuset

Og jeg ser frem mot vår og lysere tider!



 Det siste som ble pakket bort
var kransen på døra og alle julekortene
som hang på gelenderet på trappen
Utebelysningen får stå noen uker til

Jeg har tatt ned alle julekortene
og lest dem alle på nytt
Gode juleord og vakre julebilder er lagret

Noen kort limes inn i Julens minnebok
Noen vil jeg ramme inn
Men de fleste havner i den store esken med Julekort
som står fremme på stua her hele året

Ja, for jeg titter rett som det på julekortene mine 

❤️


 Fortsetter med Julebloggen
gjennom dette året også

Det kommer snart et nytt innlegg
om en kommende Julefilm!  

❤️


onsdag 7. januar 2015

Vi tviholder på Julen litt til...



Tenk at det i dag bare er
en uke siden Nyttårsaften
og to uker siden Julaften?

Det virker jo som en hel evighet siden?

Vi er fortsatt i Julemodus her i huset
og min bakeglade 11 åring 
bakte pepperkaker igjen i går

Så deilig å komme hjem til et hus som lukter
av nybakte pepperkaker altså!

Vi tviholder på Julen litt til....

 ❤️


søndag 4. januar 2015

Serinakaker



Disse syns jeg er utrolig gode

Serinakaker 

150 gr smør
250 gr mel 
(jeg bruker Toro glutenfri kakemix)
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
100 gr sukker
1 egg

Smuldre smør i mel, bakepulver og vaniljesukker
Tilsett sukker og sammenvispet egg
Arbeid deigen godt sammen
og trill den ut til en pølse

Skjære pølsen i like store deler og trill kuler
Sett kulene på stekeplaten og trykk dem
litt ned med en gaffel
Pensle meg egg og dryss over hakkede mandler og perlesukker

Stek kakene midt i ovnen på 175c i ca 12 min



lørdag 3. januar 2015

Riskrem


Riskrem hører Julen til

Jeg blander halvt om halvt med grøt og pisket krem
Så har du 3 dl grøt, bruker du 3 dl krem

Pisk krem tilsatt 1ss sukker og 1ts vaniljesukker
Tilsett så grøten i kremen og bland godt

Server med nydelig rød saus!


onsdag 31. desember 2014

Pepperkaker igjen og igjen...





Vi har hatt så mange runder
med pepperkakebaking
at jeg har kommet helt ut av tellinga
på hvor mange ganger vi har bakt i år

Denne glutenfrie deigen kjøpte jeg på
Mikalsen Bakeri i Trondheim
Kr 90,- for 500gram
Dyrt, men deigen var utrolig enkel å jobbe med
Dog litt vel for mye peppret etter min smak






Vi har fortsatt igjen en pepperkakedeig fra IKEA
som min bakeglade sønn skal få bake ut nå på nyåret

Men da blir det ikke mere pepperkakebaking igjen
før ut i november! 
 ❤️

GODT NYTTÅR