torsdag 29. oktober 2009

Oppbevaring



Tips ang oppbevaring av julepynt


En eggekartong kan jo gjøre nytten
til oppbevaring av små julekuler

Ellers har jeg en stor plastkasse
 til oppbevaring av den fineste julepynten/julekulene
Der de ligger adskilte

Å pappen til tørkeruller er kjempe fin til
å bruke for å holde orden i rekkene
med perler, glitter, lyskjeder og bånd!

Til oppbevaring av gavepapir kan du bruke
"poseholdere" fra IKEA, evnt bedrollers

Ellers syns jeg det er en fordel med
gjennomsiktige kasser til oppbevaring
så kan man se hva som er i esken
I tillegg til at jeg skriver utenpå alt hva som er oppi
Å julepynten holder seg mye bedre enn i f.eks en pappeske


Andre gode tips?

onsdag 28. oktober 2009

Sjekkliste


Mon tro om alt er i orden med julepynten?
Var det noe som gikk i stykker i fjor?
Noe jeg trenger å kjøpe nytt?

*

Sjekkliste:
Adventsstjerne ~ Har bestilt ny
Adventslysestake ~Lyst på nye
Juletrestjerne
Juletrefoten (er den like hel?)
Juletrematte
Utebelysning
Krans på døra
Juletrelys

Ekstra lyspærer til juletrelys og adventslys

*

Må gå gjennom eskene med julepynt i helga


*

Et godt tips:
Kjøp alt du trenger av lys, servietter,
dekorasjoner, gavepapir, bånd ol nå
For det blir fort utsolgt!

tirsdag 27. oktober 2009


Jeg skal ta frem juletrepynten tidlig
for noe av det skal få pynte opp
i en glasskål på kommoden nede i gangen!


søndag 25. oktober 2009

Juleribbe



Juleribbe


Familieribbe finner jeg fersk hos MEGA (ferdig rutet)
Gnir hele ribba godt inn med salt og pepper og lar den ligge
godt innpakket i kjøleskapet i 2-3 dager

Legg ribba med svorsiden ned i en langpanne
Sørg for at du smører med noe fett først
så ikke svoren setter seg fast i pannen!

Heller oppi 2-3dl vann (vann opp til svoren)
Dekk over pannen med alu.folie
Damp på over-og undervarme i 200-230 grader
i 45 minutter midt i ovnen!

Snu ribba (ta vare på vannet, til saus)
Jeg ruter opp enda mer når den er ferdig dampet
Går som en lek!
Stek så ribba på 180 grader i ca 2-2,5time
(jeg steker ribba midt i ovnen)
Bygg opp ribba med alu.folie slik at den blir jevn og fin
Et lite fat under midten på ribba gjør at fettet renner av
og ikke legger seg som en dam midt oppå ribba
Evnt bruk en ribberist!

Hvis svoren ikke er sprø nok når ribba er ferdig stekt
kan du sette ribba øverst i ovnen og sette på grillen
Med ovnsdøra på gløtt
Følg med hele tiden for svoren blir fort brent!

La ribba hvile seg i 10-15 minutter før du skjærer i den
Del den opp i 3cm tykke skiver

Voila!


Oppskrift Ribbe i varmluft her

Julestemning på morgenkvisten


Lilleprinsen

våkner i utgangspunktet
1 time for tidlig!
Så jeg var litt spent når klokken nå i natt
skulle stilles en time tilbake

Men han var urolig i går kveld og våknet
i 22 tiden, og holdt det gående til nærmere 01!
Så da trodde jeg at han sov litt lenger idag
Men den gang ei
Klokken 05 var han igang igjen og
halv seks var det bare å stå opp!

Men jeg har hatt en koselig morgenstund
med en blid Lilleprins og jeg har sett
National Lampoon's Christmas Vacation på SVT1!
Enn å sende julefilm kl 06 en søndag morgen i oktober?
Det kunne jo ikke vært bedre! ;)


lørdag 24. oktober 2009

To mnd'er til Julaften!



Å på høy tid å pynte litt

Lilleprinsen syns det var veldig gøy
med lysene
og floket det skikkelig til for meg


Vakkert?
Men jeg må nok ha nye lys for det er
hele 3 rader som ikke lyser!


Koselig og stemningsfullt