fredag 10. november 2017

Sjokoladekuler med lakris



Sjokoladekuler med lakris

200 gr mørk sjokolade
1 dl fløte
50 gr finhakkede mandler
3 ts lakrispulver

Smelt sjokoladen sammen med fløten på svak varme
Tilsett 3 ts lakrispulver og 50 gr finhakkede mandler
(jeg brukte mine lakrismandler)
La blandingen avkjøles i kjøleskapet

Når blandingen er avkjølt kan du trille ut kulene
før du ruller dem i lakrispulver til slutt

Sjokoladekulene må oppbevares tørt og kjølig


TIPS: 

Du kan fint erstatte den mørke sjokoladen med melkesjokolade
Når det kommer til lakrispulver er nok RAW lakrispulver
det beste å bruke når du skal rulle sjokoladekulene i lakrispulver 

I mine sjokoladekuler brukte jeg RAW lakrispulver 
Utenpå derimot har jeg rullet dem i lakrisrotpulver
da jeg dessverre plutselig var tom for RAW lakrispulver

Lakrisrotpulveret er økologisk, sukkerfritt og mye lysere
Minner litt om Hockeypulver, og er litt mer melete i konsistensen

Sjokoladekulene ble gode
Men jeg tror nok at de hadde blitt enda bedre
med Raw lakrispulver på utsiden også!

Oppdatering: Nå har jeg funnet det desidert beste lakrispulveret
Jeg bruker å kjøpe det i Sverige, og det kommer fra Kung Markatta 



onsdag 8. november 2017

Den beste spillelisten med julemusikk på Spotify




Følg gjerne min Juleglade spilleliste på Spotify (Juleglede)
Den består av mine mange favoritter 

Blir også veldig glad for tips om julelåter som ikke står på listen min
Alltid gøy å oppdage ny julemusikk 




tirsdag 7. november 2017

Jeg pynter til jul



Jeg må innrømme at i går julepyntet jeg litt...

♥ Jeg har hengt opp mine røde gardiner på kjøkkenet 
♥ Hengt julekransen på ytterdøra 
♥ Jeg har pyntet et lite juletre (med julepynt i sølv/hvitt
og med lys på) som står på kjøkkenbenken vår

♥ Jeg har lagt granbar (med lys) oppå toppen av kjøkkenskapene

Skal også ha granbar (med lys og julekuler)
 rundt kjøkkeninngangen og rundt ytterdøren vår...
(men det får bli morgendagens prosjekt!)


Det var faktisk litt vanskelig å begrense seg
da jeg stod foran alle kassene med julepynt

Klør i fingrene etter å kaste seg over alle kassene nå
 men skal heller ta litt og litt fremover tenker jeg
og virkelig kose meg med pyntingen... 

Fant også frem denne lysslyngen i toppen av en eske
Fargelys gjør meg så gla


Det er faktisk ikke så mange år siden
at jeg syntes fargelys var skikkelig "blodharry"
Nei, d
et skulle aldri komme inn i mitt hus nei..

Skal si tidene forandrer seg (eller meg)
Heldigvis!... 


søndag 5. november 2017

En liten gran..




Jeg kjøpte meg en liten gran på Plantasjen før helgen 
Den står nede ved inngangsdøren, og i kveld
har den fått lys på seg 
Super koselig! 






Julealbum 2017



Noen av årets julealbum

Cheap Trick's julealbum Christmas Christmas
for den som ønsker seg en litt mer country jul... 




SIA kommer med sitt aller første julelabum
Everyday Is Christmas




Det er gått 20 år siden Hanson ga ut albumet Snowed In
Nå er de altså tilbake igjen med et nytt julealbum Finally, It's Christmas 




Lindsey Stirling's første julealbum Warmer In The Winter 




98 Degrees' julealbum Let It Snow
består av nye tolkninger av gamle klassiske julesanger som  f.eks
The First Noel og Please Come Home for Christmas




Gwen Stefani's julealbum You Make It Feel Like Christmas
Er en mix av julefavoritter med en pop twist og originale låter 




Josh Groban kommer med seks nye julesanger i år
på albumet Noël Deluxe Edition




Cheers, It's Christmas heter Blake Shelton', julelabum 
Inneholder også en duett med kjæresten Gwen Stefani 



 

21 år etter sitt første julealbum er Alabama tilbake
med et nytt julealbum: American Christmas




Den amerikanske idol vinneren Fantasia
slipper sitt første julealbum Christmas After Midnight




Countrylegenden Reba McEntire's relanserer fjorårets julealbum
 My Kind Of Christmas med nye bonuslåter 




lørdag 4. november 2017

Karameller med ingefær og pistasjnøtter


Karameller
med ingefær og pistasjnøtter

50 gr smør
1,5 dl kremfløte
1,5 dl sukker
0,5 dl lys sirup
1 ts malt ingefær
1 ts vaniljesukker
50 gr pistasjnøtter

Smelt smør på svak varme i en tykkbunnet kjele
Tilsett kremfløte, sukker, sirup, ingefær og vaniljesukker
Kok opp, og la det koke (uten lokk) under omrøring i ca 40 minutter

Sjekk om karamellen er ferdig ved å ta "kuletesten"
Ha en liten dråpe av blandingen i kaldt vann
Lar den seg forme til en liten kule, er karamellen ferdig 
 
Hell blandingen over i en form på ca 15x20 cm
eller fordel karamellen over i små konfektformer

Strø over hakkede pistasjnøtter og trykk dem lett ned i karamellen 

Avkjøl karamellen før du skjærer den opp i biter

Oppbevares kjølig

Karamellen må få noen minutter i romteperatur
(etter at den har vært kald) før den nytes...

Mmm...