lørdag 21. november 2020

Karamellpopcorn

 


Kjapt, godt, søtt og salt julegodt
Det du trenger er en pose micropopcorn, smør, sirup
brunt sukker, natron og litt salt


Karamellpopcorn

100 gr smør (meierismør)
100 gr løst lyst brunt sukker
100 gr lys sirup
0,5 ts natron
1 klype maldonsalt
75 gr poppet popcorn 
(det er IKKE hele posen altså)





Jeg har funnet mange oppskrifter på karamellpopcorn på nett (de fleste amerikanske)
Men jeg fant denne ferdig oversatt til norsk her, og har brukt denne mange ganger

1. Pop popcorn, og vei opp 75 gr ferdigpoppede fine popcorn og legg dem til side

2. Finn frem en STOR kjele (husk at du skal ha plass til alt popcornet oppi her etterpå)
Men har du ikke en stor nok kjele, kan du fordele det poppede popcornet i en langpanne
og bare helle karamellblandingen over popcornet - og blande godt 
(dog litt lettere å brenne seg på denne måten, så vær forsiktig!)

3. Smelt smør i en stor tykkbunnet kjele
Rør inn sukker og sirup i det smeltede smøret og la det koke på middels varme i 3 minutter uten at du rører. Rør så rundt i blandingen og la det koke i 3 minutter til, der du rører hvert 30 sekund

4. Trekk kjelen av platen og tilsett natron og salt. Rør godt

5. Tilsett det poppede popcornet i karamellblandingen og bland godt

6. Hell karamellpopcornet over på et stekebrett kledd med bakepapir
Bre det utover, og stek midt i ovnen på 150 grader i 10 minutter
Når halve steketiden har gått, tar du ut brettet, rører litt rundt og setter det inn igjen

7. Popcornet smaker godt rykende fersk rett fra ovnen, men lurt å la det avkjøles noen minutter 
slik at du ikke brenner deg. Mmm...


Oppbevares i en lufttett boks
Jeg bruker å ha mitt stående i en glassbeholder på hylla på kjøkkenet
og der har det holdt seg knasende sprøtt i flere dager 

Men helt klart best servert rett fra ovnen 
Her forsvinner det vanligvis ila av en times tid!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar