mandag 7. desember 2020

Pepperkakemuffins


Pepperkakemuffins 
(mine lages glutenfrie)

115g smør
1,6 dl sirup
375g mel 
1,5 ts natron
1 ts bakepulver
1/4 ts salt
1,5 ts kanel 
1 ts ingefær  
0,5 ts nellik
1 ts vaniljesukker 
100g brunt sukker
1 stort egg eller 2 små (romtemp)
1,1 dl rømme (romtemp)
1,2 dl melk (romtemp)




Forvarm ovnen til 180°

  1. Smør og sirup smeltes, blandes godt og settes til side 
    mens du siler og blander noen (ikke alle!) av de tørre ingrediensene i en stor bakebolle: mel, natron, salt, kanel, ingefær, nellik, vaniljesukker og bakepulver 
  2. Pisk inn brunt sukker, egg, rømme og melk inn i smør-og sirupblandingen 

    Hell så de våte ingrediensene over i de tørre og bland godt sammen 
  3. Røren er fortsatt litt rennende, men den skal altså være sånn
    Jeg fyller opp litermålet mitt med denne røren, og 
     heller røren over i muffinsbrett som jeg har kledd med muffinsformer
    Jeg syns ikke muffinsene blir like fine uten muffinsformene 
  4. Sett brettet med muffins midt i ovnen i 15-20 minutter

    Kjenn etter med en kakepinne el om muffinsene er gjennomstekt
    etter 15 min i ovnen, bare for å være på den sikre siden 

    La avkjøle i 5-10 min før du har på glasur 

    Jeg får 24 store muffins fra denne røren



Melisglasur

120g+
 Melis 
2 ss sitronsaft 
1 ss (15ml) melk

  1. Bland alt sammen (bruk mer melis om du vil ha glasuren tykkere) 
    Pynt de varme muffinsene med glasur 
    Glasuren stivner mens muffinsene avkjøler seg
  2. Muffinsene holder seg 2 dager i romtemperatur
    1 uke i kjøleskap eller 3 måneder i fryseren

Barna syns disse muffinsene
er bedre enn pepperkaker!


Jeg lager disse muffinsene med glutenfritt mel og bruker da Semper Mix 


Jeg har pyntet disse med osteglasur 




Forresten...noen som vet hvordan jeg får fjernet link fra bildene?
Plutselig må de linkes, og jeg finner ingen mulighet for å fjerne dem
Derfor er bildene linket til innlegget... 

2 kommentarer:

  1. Så koselige bilder av pepperkakemuffins. Jeg lager Sara Bernhard i dag og gleder meg til å smake. Ha en fin kveld i adventstiden :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk ♥
      Kos deg med Sarah Bernard =)

      Slett