Pepperkakemuffins
(mine lages glutenfrie)
115g smør
1,6 dl sirup
375g mel
1,5 ts natron
1 ts bakepulver
1/4 ts salt
1,5 ts kanel
1 ts ingefær
0,5 ts nellik
1 ts vaniljesukker
100g brunt sukker
1 stort egg eller 2 små (romtemp)
1,1 dl rømme (romtemp)
1,2 dl melk (romtemp)
Forvarm ovnen til 180°C
- Smør og sirup smeltes, blandes godt og settes til side mens du siler og blander noen (ikke alle!) av de tørre ingrediensene i en stor bakebolle: mel, natron, salt, kanel, ingefær, nellik, vaniljesukker og bakepulver
- Pisk inn brunt sukker, egg, rømme og melk inn i smør-og sirupblandingen
Hell så de våte ingrediensene over i de tørre og bland godt sammen - Røren er fortsatt litt rennende, men den skal altså være sånn
Jeg fyller opp litermålet mitt med denne røren, og
heller røren over i muffinsbrett som jeg har kledd med muffinsformer
- Sett brettet med muffins midt i ovnen i 15-20 minutter
Kjenn etter med en kakepinne el om muffinsene er gjennomstektetter 15 min i ovnen, bare for å være på den sikre siden
La avkjøle i 5-10 min før du har på glasur
Jeg får 24 store muffins fra denne røren
Melisglasur
120g+ Melis
2 ss sitronsaft
1 ss (15ml) melk
- Smør og sirup smeltes, blandes godt og settes til sidemens du siler og blander noen (ikke alle!) av de tørre ingrediensene i en stor bakebolle: mel, natron, salt, kanel, ingefær, nellik, vaniljesukker og bakepulver
- Pisk inn brunt sukker, egg, rømme og melk inn i smør-og sirupblandingenHell så de våte ingrediensene over i de tørre og bland godt sammen
- Røren er fortsatt litt rennende, men den skal altså være sånn
Jeg fyller opp litermålet mitt med denne røren, og
heller røren over i muffinsbrett som jeg har kledd med muffinsformer - Sett brettet med muffins midt i ovnen i 15-20 minutterKjenn etter med en kakepinne el om muffinsene er gjennomstektetter 15 min i ovnen, bare for å være på den sikre sidenLa avkjøle i 5-10 min før du har på glasur
Jeg får 24 store muffins fra denne røren
Melisglasur
120g+ Melis
2 ss sitronsaft
1 ss (15ml) melk
120g+ Melis
2 ss sitronsaft
1 ss (15ml) melk
- Bland alt sammen (bruk mer melis om du vil ha glasuren tykkere) Pynt de varme muffinsene med glasur Glasuren stivner mens muffinsene avkjøler seg
- Muffinsene holder seg 2 dager i romtemperatur1 uke i kjøleskap eller 3 måneder i fryseren
Barna syns disse muffinsene
er bedre enn pepperkaker!
Jeg lager disse muffinsene med glutenfritt mel og bruker da Semper Mix
Jeg har pyntet disse med osteglasur ♥
Forresten...noen som vet hvordan jeg får fjernet link fra bildene?
Plutselig må de linkes, og jeg finner ingen mulighet for å fjerne dem
Derfor er bildene linket til innlegget...
- Bland alt sammen (bruk mer melis om du vil ha glasuren tykkere)Pynt de varme muffinsene med glasurGlasuren stivner mens muffinsene avkjøler seg
- Muffinsene holder seg 2 dager i romtemperatur1 uke i kjøleskap eller 3 måneder i fryseren
Barna syns disse muffinsene
er bedre enn pepperkaker!
er bedre enn pepperkaker!
Jeg lager disse muffinsene med glutenfritt mel og bruker da Semper Mix
Jeg har pyntet disse med osteglasur ♥
Forresten...noen som vet hvordan jeg får fjernet link fra bildene?
Plutselig må de linkes, og jeg finner ingen mulighet for å fjerne dem
Derfor er bildene linket til innlegget...
Plutselig må de linkes, og jeg finner ingen mulighet for å fjerne dem
Derfor er bildene linket til innlegget...
Så koselige bilder av pepperkakemuffins. Jeg lager Sara Bernhard i dag og gleder meg til å smake. Ha en fin kveld i adventstiden :)
SvarSlettTusen takk ♥
SlettKos deg med Sarah Bernard =)