Bountykuler
50 g smør
1/2 dl sirup
1/2 dl melis
2 dl kremfløte
200 g kokosmasse
200 g kokesjokolade eller melkesjokolade
Bland alt unntatt kokosmassen (og sjokoladen)
i en kasserolle og la det koke på svak varme
til blandingen blir hvit og seig
Tar ca 10-15 min
Ta så kasserollen vekk fra platen
Tilsett så kokosmassen og bland godt
Avkjøl blandingen i kjøleskapet
(jeg har latt min stå over natten)
Trill deretter ut små kuler og legg de på bakepapir
og inn til avkjøling igjen i minst en time
Smelt sjokoladen i vannbad
og vend de avkjølte kulene (en og en)
godt i sjokoladen med to skjeer
Så må de avkjøles i kjøleskapet igjen
til sjokoladen har stivnet
Disse må oppbevares kaldt
Jeg bruker å ta dem ut litt før de skal serveres
slik at de blir tempererte
Mens andre her i huset liker dem best kjøleskapskalde
Tilsett så kokosmassen og bland godt
Avkjøl blandingen i kjøleskapet
(jeg har latt min stå over natten)
Trill deretter ut små kuler og legg de på bakepapir
og inn til avkjøling igjen i minst en time
Smelt sjokoladen i vannbad
og vend de avkjølte kulene (en og en)
godt i sjokoladen med to skjeer
Så må de avkjøles i kjøleskapet igjen
til sjokoladen har stivnet
Disse må oppbevares kaldt
Jeg bruker å ta dem ut litt før de skal serveres
slik at de blir tempererte
Mens andre her i huset liker dem best kjøleskapskalde
Nam, disse
SvarSlettskal jeg lage!!!
Good førjulstid
til deg:-)
Ja disse er kjempegode :)))
SvarSlettHa ei flott ny uke med førjulekos!
Nam!! Disse skal jeg prøve meg på i kveld. Høres helt himmelsk ut!!
SvarSlettNydelig blogg du har. Skal absolutt følges for å pushe min egen julestemning litt oppover :-)
Hilsen Djun80/Trollmor
Nå ligger de klar sammen med min andre konfekt, og de var himmelsk gode....
SvarSlettOg i går var nok ikke min dag å lage konfekt på, nei. Synes blandingen ble ganske suppete, og ikke noe seig. Noe som resulterte i at de på ingen måte ble "faste" kuler når jeg rullet dem ut - noe som DA resulterte i at alt falt fra hverandre når jeg forsøkte å dyppe dem i sjokoladen. Grrrr. Må ha bommet totalt i blandingsforholdene... jaja...
SvarSlett