torsdag 31. desember 2020

Dronning Maud's dessert

 


Denne desserten er en favoritt hos barna her i huset 
Og jeg lager den kun til Thanksgiving og til nyttårsaften 

Dronningens deiligste dessert har flere navn
og blir kalt både pudding, dessert, fromage og mousse 


 Dronning Maud's dessert 

4-6 porsjoner

3 egg
1 dl sukker
5 plater gelatin
3 dl fløte
Ca 200 gr sjokolade
Revet eller hakket sjokolade av den du liker best
Jeg bruker melkesjokolade


Fyll opp et litermål med kaldt vann
og legg gelatinplatene oppi, og la de ligge i 5-10 min
Prøv å legg i platene hver for seg slik at de ikke klistrer seg sammen
Hele platen må være under vann

Mens gelatinplatene ligger i vann 
pisker du egg og sukker til tykk eggedosis

Fløte piskes til luftig krem
og blandes forsiktig inn i eggedosisen

Kok opp ca 0,5 dl vann og tøm over i et lite dl mål (eller kopp)
Klem det kalde vannet ut av en og en gelatinplate om gangen, 
og rør den så inn i det varme vannet med en gaffel

Når alle 5 gelatinplatene er oppløst tilsetter du vesken forsiktig 
dråpevis/i en tynn stråle inn i eggedosisen/kremblandingen
Mens du forsiktig blander sammen med en slikkepott

Legg så kremblandingen lagvis i en skål
(eller som enkeltporsjoner i egne vinglass eller dessertskåler)
godt med revet sjokolade mellom lagene

Det siste kremlaget toppes med sjokolade!

Settes til avkjøling slik at gelatinen får stivne
så er det bare å nyte dronningens deiligste dessert 

Godt nyttår! 





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar