Slik lager jeg ribba og den blir alltid rå god!
Jeg bruker familieribbe på Julaften
Gnir hele ribba godt inn med salt og pepper og lar den ligge
godt innpakket i kjøleskapet i 2-3 dager
Legg ribba med svorsiden
ned i en langpanne
Sørg for at du smører med noe fett først
så ikke svoren setter seg fast i pannen!
Heller oppi 2-3dl vann (vann opp til svoren)
Dekk over pannen med alu.folie
Damp på over-og undervarme i 230 grader
i 45 minutter midt i ovnen!
Snu ribba (tøm ut vannet, evnt bruk det i sausen)
Stek så ribba på 200 grader i ca 2-2,5time
(jeg steker ribba på hakket over midten i ovnen)
Steker du tynnribbe så er steketiden 1,5 -2t
Bygg opp ribba med alu.folie slik at den blir jevn og fin
Et lite fat under midten på ribba gjør at fettet renner av
og ikke legger seg som en dam midt oppå ribba
Evnt bruk en ribberist!
Hvis svoren ikke er sprø nok når ribba er ferdig stekt
kan du sette ribba øverst i ovnen og sette på grillen
Med ovnsdøra på gløtt
Følg med hele tiden for svoren blir fort brent!
La ribba hvile seg i minst 20 minutter før du skjærer i den
Del den opp i 3cm tykke skiver
Voila!