Våknet (altfor) tidlig i dag, og gikk inn på stua i mørket rundt syv Tente lys, julestjerner og lysene på juletreet
Og hadde en magisk liten stund her alene på morgenkvisten
Ja plutselig er dagen her og nedtellingen har begynt
og vi har åpnet vår første luke i vår skravlekalender på Juleglede
Vi går offisielt inn i førjulstiden, og det kan være med blandede følelser for mange av oss
Desember kommer ofte så brått på, og dagene går så altfor fort Så det er bare å senke skuldrene dine, og bestem deg for at du ikke skal stresse deg gjennom disse travle desemberdagene
Ta noen dype åndedrag, slapp av - og prøv å krydre hver eneste dag med litt julemagi Gjør noe godt for deg selv og dine F.eks legg inn noen felles måltider Inviter noen på en frokost, lunsj, middag eller kveldsmat Spill julemusikk, se julefilmer, bak til jul sammen med familien eller gode venner Pynt til jul med julepynt og friske juleblomster Prøv å få mest mulig jul ut av hver eneste desemberdag uten at det sliter deg ut
Bare det å bosette seg på sofaen under et mykt og deilig teppe med en stor kopp kakao fylt med marshmallows og krem, samt noe julesnop på bordet og en julefilm på TV gjør underverker. Julestemningen er komplett
♥
Låten som virkelig åpner julesesongen og sender oss inn i desember med brask og bram
Vil du ha tilgang til mine julefavorittlåter finner du min spilleliste Juleglede på Spotify ♥
NB! Dagens viktigste tips!
I dag er dagen for å bytte batteri i alle husets røykvarslere Sørg også for at det er en røykvarsler i alle rom! Brannslokningsapparatene skal vendes på slik at pulveret ikke klistrer seg fast i bunnen
Sjekk også at nåla på trykkmåleren står på grønt Er ikke apparatet i orden må du kjøpe et nytt
Anbefales at du har et apparat i hver etasje, og at du har ett tilgjengelig der hvor du sover
Salt karamellsaus Det lille ekstra til julens desserter 1 dl fløte 100 gr sukker 50 gr smør En liten klype maldonsalt (max 0,3 ts) ♥Varm opp fløten til kokepunktet, samtidig som du lar sukkeret smelte på middels varme i en tykkbundet kjele ♥ Viktig at du ikke rører i sukkeret bare beveger litt på kasserollen innimellom ♥Fløten settes til side når den har nådd kokepunktet ♥Når sukkeret er smeltet og er blitt brunt, skrur du ned varmen på platen og tilsetter smøret som røres inn med en tresleiv ♥ Når smøret er rørt inn rører du inn den varme fløten litt etter litt ♥ La alt småkoke i et par minutter før du siler karamellsausen over i en beholder
Smelt sjokoladen forsiktig over vannbad
Hell så i puffet ris litt etter litt
Her kan du selv velge hva du syns blir riktig konsistens
Til 200 gr sjokolade brukte jeg ca 50 gram puffet ris
Form risboller med en is skje (med utkaster) til store risboller
eller bruk et par teskjeer til små og legg dem i muffinsformer
Da får jeg 16 store risboller eller 30-40 små
Barna foretrekker små risboller, som er enklere å spise
Du kan også lage store risboller for så å dele dem opp
med en kniv (i fire) når de er avkjølte
Da får du noen fine delikate biter
Risbollene settes på bakepapirkledd plate og avkjøles i kjøleskapet
Risbollene må oppbevares kaldt
Pynt dem gjerne med hakkede nøtter, kakepynt el
for en litt mer festlig look