tirsdag 21. desember 2010

Den beste tiden er nå!



Lov meg 
at du nyter disse førjulsdagene
Det gjør jeg!

~ og husk, dette er tiden for å glede andre!

lørdag 18. desember 2010

Filmtips!


I morgen formiddag 
Klokken 10.55 på TV3 går filmen  
This Christmas
 
Absolutt verdt å få med seg altså!
Kjempe fin film!

 

torsdag 16. desember 2010

Eggnog


Eggnog
12 porsjoner


9 dl melk
2 kanelstenger
1 vaniljestang
litt revet muskat
12 egg
1 og ½ kopp sukker
1 og ½ kopp mørk rom
1 og ½ kopp brandy
1 spiseskje vaniljesukker
9 dl fløte
Friskrevet muskatnøtt til topping

Bland melk og krydder
og varm det sakte opp på lav temperatur
Bland eggeplommer og sukker
Rør deretter melkeblandingen inn i eggene
Kok deretter opp hele blandingen under omrøring
til den tykner og minner om krem
Sett så blandingen til avkjøling

Til sist røres alkohol, vanilje og muskat inn
La eggnogen hvile et par timer
for å få frem den riktige eggsmaken

Pisk kremfløten og ha den i eggnogen
 og riv over muskat før servering

Drikken kan også serveres varm
En litt enklere versjon finnes her

onsdag 15. desember 2010

Vepsebol



Vepsebol

2 eggehviter
125 gr sukker
1,5 ts vaniljesukker
125 gr kokesjokolade, grovt hakket
125 gr mandler, grovt hakket

Pisk eggehvitene stive
Tilsett sukker og vaniljesukker gradvis
til marengsen er glatt og fin

Vend til slutt forsiktig inn mandler og sjokolade
med en slikkepott

Lag topper med teskjeer på bakeplate

Stekes midt i ovnen i varmluft
på 170 grader i 15 minutter
Eller på 180 grader over/undervarme

Avkjøles på platen!


Note to self: Lurer på om jeg skal prøve med 3 eggehviter neste gang
eller evnt redusere mengden på sjokolade og mandler
slik at de blir enda mer luftige!


mandag 13. desember 2010

Delfiakake



Delfiakake

200 gr kokesjokolade
4 ss sterk kaffe
250 gr delfiafett
2 egg
2 ss sukker
1/2 pk Per-kjeks
Marsipan
Valnøtter
Gelétopper


1. Kle en form med bakepapir eller aluminiumsfolie
2. Smelt sjokolade og kaffe over svak varme
3. Smelt delfiafett og la det avkjøle
4. Visp eggedosis av egg og sukker
5. Tilsett sjokoladen og evnt knuste valnøtter og visp godt
6. Tilsett delfiafett under vispingen, litt etter litt
7. Legg røren lagvis med kjeks evt. marsipan
8. Settes kjølig


lørdag 11. desember 2010

Den største glede


 ~  man kan ha
er å gjøre andre glad!



Juleglede i førjulstiden

Lag magiske øyeblikk og gode minner!

Takk nei til alle invitasjoner til julebord
julefester ol som egentlig ikke er så viktige
Tilbring heller tiden hjemme med dine kjære
Lag noe godt å spise, se en julefilm,
les et lite juleeventyr eller ha juleverksted

Ta deg god tid til julegaveinnpakkingen
Lag det stemningsfullt rundt deg
spill julemusikk, tenn kongerøkelse
og talgys og kos deg!
Tips: Skriv en koselig liten hilsen på pakkelappen

Sett av en dag kun til deg selv
Gjør det du har lyst til!
Stell pent med deg selv!

Smil

til alle du møter på din vei

Kjøp et par eksemplarer av boken Sorgenfri
og gi bort den ene som julegave/vertinnegave

Skriv personlige julekort til alle du kjenner
Gjerne med bilde på - av hele familien!

Send et julekort til en gammel venn/bekjent
som du ikke har snakket med på flere år!

Dra på julebesøk til noen som
du ikke har vært hos på lenge!

Ring å slå av en prat med en gammel venn

Doner penger anonymt til en organisasjon
- og ikke fortell det til noen!

Ta deg tid til kveldsturer i desember
Se på alle de fine julepyntede hjemmene

Senk skuldrene

Nyt et glass rødvin i badekaret
eller en kopp gløgg foran peisen

Ta deg tid til å ha tid!
Stopp opp
Se deg rundt og nyt øyeblikkene!


Nyt førjulstiden!