onsdag 22. desember 2010

Julekule fra Selfridges



En flott julekule fikk
være med hjem fra Selfridges

Men på juletreet
kom den aldri!

Mens jeg laget middag
hørte jeg at det var noe som knustes
Og jeg visste allerede da.....

..at min yngste sønn på 2,5 år nok syntes
at denne nye kulen var verdt en nærmere titt
- men han er dessverre litt slepphendt..

Jeg fikk ihvertfall bilder av den da!
Jaja, neinei som Nissemamma sier ;)

Og jeg har annen uknuselig juletrepynt
jeg er veldig veldig glad i!


Nyt kvelden før kvelden før kvelden!


tirsdag 21. desember 2010

Den beste tiden er nå!



Lov meg 
at du nyter disse førjulsdagene
Det gjør jeg!

~ og husk, dette er tiden for å glede andre!

lørdag 18. desember 2010

Filmtips!


I morgen formiddag 
Klokken 10.55 på TV3 går filmen  
This Christmas
 
Absolutt verdt å få med seg altså!
Kjempe fin film!

 

torsdag 16. desember 2010

Eggnog


Eggnog
12 porsjoner


9 dl melk
2 kanelstenger
1 vaniljestang
litt revet muskat
12 egg
1 og ½ kopp sukker
1 og ½ kopp mørk rom
1 og ½ kopp brandy
1 spiseskje vaniljesukker
9 dl fløte
Friskrevet muskatnøtt til topping

Bland melk og krydder
og varm det sakte opp på lav temperatur
Bland eggeplommer og sukker
Rør deretter melkeblandingen inn i eggene
Kok deretter opp hele blandingen under omrøring
til den tykner og minner om krem
Sett så blandingen til avkjøling

Til sist røres alkohol, vanilje og muskat inn
La eggnogen hvile et par timer
for å få frem den riktige eggsmaken

Pisk kremfløten og ha den i eggnogen
 og riv over muskat før servering

Drikken kan også serveres varm
En litt enklere versjon finnes her

onsdag 15. desember 2010

Vepsebol



Vepsebol

2 eggehviter
125 gr sukker
1,5 ts vaniljesukker
125 gr kokesjokolade, grovt hakket
125 gr mandler, grovt hakket

Pisk eggehvitene stive
Tilsett sukker og vaniljesukker gradvis
til marengsen er glatt og fin

Vend til slutt forsiktig inn mandler og sjokolade
med en slikkepott

Lag topper med teskjeer på bakeplate

Stekes midt i ovnen i varmluft
på 170 grader i 15 minutter
Eller på 180 grader over/undervarme

Avkjøles på platen!


Note to self: Lurer på om jeg skal prøve med 3 eggehviter neste gang
eller evnt redusere mengden på sjokolade og mandler
slik at de blir enda mer luftige!


mandag 13. desember 2010

Delfiakake



Delfiakake

200 gr kokesjokolade
4 ss sterk kaffe
250 gr delfiafett
2 egg
2 ss sukker
1/2 pk Per-kjeks
Marsipan
Valnøtter
Gelétopper


1. Kle en form med bakepapir eller aluminiumsfolie
2. Smelt sjokolade og kaffe over svak varme
3. Smelt delfiafett og la det avkjøle
4. Visp eggedosis av egg og sukker
5. Tilsett sjokoladen og evnt knuste valnøtter og visp godt
6. Tilsett delfiafett under vispingen, litt etter litt
7. Legg røren lagvis med kjeks evt. marsipan
8. Settes kjølig