Tredje boken fra Mure
Helt OK den også, som de to foregående
Litt misvisende tittel
Absolutt ingen typisk "julebok"
mandag 15. august 2022
Jul på øya
søndag 15. mai 2022
Petra Pettersens perfekte plan - åtte uker til jul
Jeg likte boken veldig godt faktisk
selv om alt nesten var for godt til å være sant
Dessverre var den ikke så veldig julete av seg
selv om handlingen er lagt til førsjulstiden
Dessverre var den ikke så veldig julete av seg
selv om handlingen er lagt til førsjulstiden
tirsdag 12. april 2022
tirsdag 8. mars 2022
Dear Santa
Dear Santa
er Debbie Maccomber's
juleroman fra 2021
Hun kommer med en ny julebok hver høst,
som jeg vanligvis forhåndsbestiller på våren
Men jeg har fortsatt en haug med bøker å lese,
så skal ikke bestille noen ny i år!
Som alle andre hennes romaner gir den lav puls, fred, ro og kos
Absolutt forutsigbar for du vet hva som kommer til å skje
...og noen ganger er det akkurat det man trenger
Veien til mål går alltid i bølgedaler,
men det er alltid er en happy ending ♥
Du kan lese mer om boken her
lørdag 15. januar 2022
Julen '21
Godt nytt år alle sammen!
Ja, jeg holder tradisjonen ved like
Det blir mindre blogging dess nærmere julen vi kommer
Hvem har vel tid til å blogge om julen, når julen skal oppleves?
Ikke jeg, tydeligvis
Og ikke fikk jeg oppleve så mye av julen heller
Det ble både pre-og-post Christmas Blues
Det ble både pre-og-post Christmas Blues
Nei, julen'21 ble ikke helt som forventet
Plutselig var førjulstiden her, før jeg i det hele tatt var klar for den
Jeg forsøkte å holde igjen dagene, stoppe tiden, men det gikk jo ikke
Det var en umulig oppgave, så det ble som det ble
Pepperkakene ligger fortsatt å venter på å pyntes
Vi har ikke spist noe av julebaksten som ligger i fryseren
(kanskje den holder seg til neste år? Neida...)
Det ble ingenting av selskapelighetene vi hadde sett for oss
Plutselig var førjulstiden her, før jeg i det hele tatt var klar for den
Jeg forsøkte å holde igjen dagene, stoppe tiden, men det gikk jo ikke
Det var en umulig oppgave, så det ble som det ble
Pepperkakene ligger fortsatt å venter på å pyntes
Vi har ikke spist noe av julebaksten som ligger i fryseren
(kanskje den holder seg til neste år? Neida...)
Det ble ingenting av selskapelighetene vi hadde sett for oss
Og jeg vet det er mange med meg, som følte det akkurat likedan
Det ble enda en annerledes jul...akkurat som året før
Så i år håper jeg at vi er tilbake til normalen
og at vi får feire en lang og herlig førjulstid uten pandemi!
og at vi får feire en lang og herlig førjulstid uten pandemi!
Det er lov å håpe ♥
søndag 12. desember 2021
Pavlova hører julen til
Jeg syns Pavlova hører julen til
En enkel og søt dessert, med masse deilig bær
Pavlova
4 eggehviter
250 gr sukker
Forvarm ovnen til 150 grader
over og undervarme
over og undervarme
Eggehvitene piskes langsomt til de begynner å skumme
Pisk videre på høyeste hastighet til skummet danner hvite topper
Tilsett så sukkeret gradvis
Pisk til sukkeret er oppløst, men ikke for lenge
for da kan blandingen bli kornete
for da kan blandingen bli kornete
♥
Legg bakepapir på en plate og smør marengsen
utover i en pen sirkel på sånn ca 20cm omkrets
Form marengsen og jevn ut overflaten og sidene
Jeg lager hele kanten rundt kaken litt høyere,
slik at jeg etterpå får plassert fyllet oppi marengsen
Men det er ikke alltid så lett å få til
Jeg lager hele kanten rundt kaken litt høyere,
slik at jeg etterpå får plassert fyllet oppi marengsen
Men det er ikke alltid så lett å få til
Bruk evnt en kniv/spatel og lag noen høye furer rundt hele kanten
Stek marengsen i ca 40 minutter midt i ovnen
til marengsen er lys og sprø
Slå av ovnen og la marengsen avkjøles
med ovnsdøren åpen
Jeg bruker å lage marengsen samme dag som jeg skal servere den
Og pynter den med krem og bær rett før servering
Og pynter den med krem og bær rett før servering
Når marengsen er kald kan du pynte den
med eggekrem (anbefales!) eller vaniljekrem og/eller krem
Topp med frukt, bær, sjokolade eller hva du måtte ønske
Topp med frukt, bær, sjokolade eller hva du måtte ønske
Det er bare å sette fantasien i sving!
Jeg lager eggekrem av eggeplommene jeg har til overs etter marengsen
og blander denne med litt krem av pisket fløte
og blander denne med litt krem av pisket fløte
♥
Eggekrem
Bland eggekremen med pisket krem tilsatt litt vaniljesukker
før du danderer kremen fint oppå marengsbunnen
4 eggeplommer
3 ss sukker
2 dl melk
3 ts maizenamel
Alt blandes sammen i en kasserolle
og tas vekk fra platen når det koker opp
Avkjøles!
og tas vekk fra platen når det koker opp
Avkjøles!
før du danderer kremen fint oppå marengsbunnen
Så er det bare å pynte herligheten med hva du måtte ønske
Min favoritt er jordbær, blåbær og bringebær
Gjerne med en liten skvis av litt syre over bærene (fra lime eller sitron)
Min favoritt er jordbær, blåbær og bringebær
Gjerne med en liten skvis av litt syre over bærene (fra lime eller sitron)
Server straks
En favoritt her i julehuset
♥
Du kan også lage pavlovaen som en krans
Det gjorde jeg da vi inviterte til førjulslunsj her før helgen
Det gjorde jeg da vi inviterte til førjulslunsj her før helgen
Men jeg må innrømme at selve kaken smaker bedre
Det blir liksom litt for mye marengs i en krans
...dog var kransen mye bedre på dag to!
Det blir liksom litt for mye marengs i en krans
...dog var kransen mye bedre på dag to!
Abonner på:
Innlegg (Atom)