Jeg syns Pavlova hører julen til
En enkel og søt dessert, med masse deilig bær
Pavlova
4 eggehviter
250 gr sukker
Forvarm ovnen til 150 grader
over og undervarme
over og undervarme
Eggehvitene piskes langsomt til de begynner å skumme
Pisk videre på høyeste hastighet til skummet danner hvite topper
Tilsett så sukkeret gradvis
Pisk til sukkeret er oppløst, men ikke for lenge
for da kan blandingen bli kornete
for da kan blandingen bli kornete
♥
Legg bakepapir på en plate og smør marengsen
utover i en pen sirkel på sånn ca 20cm omkrets
Form marengsen og jevn ut overflaten og sidene
Jeg lager hele kanten rundt kaken litt høyere,
slik at jeg etterpå får plassert fyllet oppi marengsen
Men det er ikke alltid så lett å få til
Jeg lager hele kanten rundt kaken litt høyere,
slik at jeg etterpå får plassert fyllet oppi marengsen
Men det er ikke alltid så lett å få til
Bruk evnt en kniv/spatel og lag noen høye furer rundt hele kanten
Stek marengsen i ca 40 minutter midt i ovnen
til marengsen er lys og sprø
Slå av ovnen og la marengsen avkjøles
med ovnsdøren åpen
Jeg bruker å lage marengsen samme dag som jeg skal servere den
Og pynter den med krem og bær rett før servering
Og pynter den med krem og bær rett før servering
Når marengsen er kald kan du pynte den
med eggekrem (anbefales!) eller vaniljekrem og/eller krem
Topp med frukt, bær, sjokolade eller hva du måtte ønske
Topp med frukt, bær, sjokolade eller hva du måtte ønske
Det er bare å sette fantasien i sving!
Jeg lager eggekrem av eggeplommene jeg har til overs etter marengsen
og blander denne med litt krem av pisket fløte
og blander denne med litt krem av pisket fløte
♥
Eggekrem
Bland eggekremen med pisket krem tilsatt litt vaniljesukker
før du danderer kremen fint oppå marengsbunnen
4 eggeplommer
3 ss sukker
2 dl melk
3 ts maizenamel
Alt blandes sammen i en kasserolle
og tas vekk fra platen når det koker opp
Avkjøles!
og tas vekk fra platen når det koker opp
Avkjøles!
før du danderer kremen fint oppå marengsbunnen
Så er det bare å pynte herligheten med hva du måtte ønske
Min favoritt er jordbær, blåbær og bringebær
Gjerne med en liten skvis av litt syre over bærene (fra lime eller sitron)
Min favoritt er jordbær, blåbær og bringebær
Gjerne med en liten skvis av litt syre over bærene (fra lime eller sitron)
Server straks
En favoritt her i julehuset
♥
Du kan også lage pavlovaen som en krans
Det gjorde jeg da vi inviterte til førjulslunsj her før helgen
Det gjorde jeg da vi inviterte til førjulslunsj her før helgen
Men jeg må innrømme at selve kaken smaker bedre
Det blir liksom litt for mye marengs i en krans
...dog var kransen mye bedre på dag to!
Det blir liksom litt for mye marengs i en krans
...dog var kransen mye bedre på dag to!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar