søndag 8. januar 2012

Jesusbarnet i vitrineskapet




Julekrybben er flyttet inn i vitrineskapet
[stallen deres er på mystisk vis blitt borte]

De har gjemt seg for en nysgjerrig 3 åring
som gjerne vil leke med figurene i porselen..




fredag 6. januar 2012

Freia Sjokoladeegg




Vi kjøpte disse eggene
for jeg måtte jo smake 

Anyway, det var ikke godt!

Hvis de absolutt skal selge sine elskede påskeegg
kledd i julens design hadde de jo strengt tatt IKKE
vært nødt til å skifte ut den deilige melkekremen
med denne sjokoladekremen/nugattien her?


Men men.. får trøste meg med at det ikke er
lenge igjen til Påskeeggene er i butikken :)
De kom jo tidlig i februar (!) i fjor



mandag 2. januar 2012

Karameller




Karameller

1 dl søt kondensert melk
(jeg fant kun Vikingmelk, og brukte den)
1 dl brunsukker
1 dl sukker
1 dl lys sirup
1oo gr smør

Jeg tilsatte også litt julekrydder 
som Nellik og Ingefær

Bland alt sammen i en gryte 
og rør hele tiden til det koker

La massen koke under omrøring  
i ca 6-8 minutter

Hell massen i en smurt form og avkjøl
Del opp i biter når massen er helt avkjølt
å pakk dem inn i cellofan!

Jeg brukte små konfektformer
og avkjølte karamellene i kjøleskapet

Men de må være kjøleskapskalde for å få dem ut av formen

Så egentlig var den beste løsningen å pakke dem inn i cellofan
for den klistret seg ikke fast i karamellene =] 




lørdag 31. desember 2011

Årets pepperkaker

Årets pepperkaker ble gode
men noe gikk skjevt i blandingsforholdene
da jeg doblet pepperkakedeigen

For den var vanskelig å jobbe med...
..og ikke noe for barna..
Så vi måtte kjøpe en ferdig deig som de kunne holde på med...




Så neste år får jeg heller lage to seperate deiger =]


Nå skal jeg i gang med Nyttårsdesserten!
Jeg finner ikke oppskriften som kom med en reklame i jula
= mannen har kastet den?




Men jeg husker ingrediensene så jeg får prøve meg frem
[Jorbær, fløte, gelatin, hvit sjokolade]


Godt Nyttår til deg!




fredag 30. desember 2011

Christmas Cookies




Christmas Cookies 

150 gr smør
2 dl brunsukker
2 dl sukker
2 egg
5 dl hvetemel 
 (jeg bruker glutenfritt)
2 ts kanel
(jeg syns det holder med 1 ts)
1/2 ts salt
1 ts bakepulver
2 dl hakkede valnøtter
2 dl hakket kokesjokolade

Visp smøret luftig
Tilsett sukkeret og eggene og visp til røren er jevn
Rør sammen mel, kanel, bakepulver og salt
Bland dette i røren

Tisett de hakkede nøttene og sjokoladen
Legg en spiseskje av deigen på en plate dekket med bakepapir

Stekes på 200 grader i ca 10 min

Disse lukter og smaker JUL!

Mmm.. Nydelig! 


torsdag 29. desember 2011

Post Christmas blues



Kjenner det er trist 
at førjulstiden gikk så altfor fort igjen (!)
og at julen snart er over for de fleste!
Ja på søndag er vi i januar!?!

Jeg har lyst til å hoppe en uke eller tre tilbake i tid å fryse tiden!


Jeg elsker
førjulstiden når det er JUL overalt
All varmen og all gleden!
 
Jul på tv, julefilmer, julekalendere, julereklamer, julenyheter, julehistorier
julegleder, pyntede julebutikker, julemusikk overalt, venner og familie som også 
endelig føler på julegleden men vips så var den over...

Julaften er over, katta er sluppet ut av sekken
All spenning, forventning og magi er borte..
*Poof*

Og nå er alt du hører: At de gleder seg til å rydde vekk julen!
What?

Nei, ikke denne jenta...


Jeg har hatt full jul siden 27 november

men enda ikke fått nok av den

Jeg syns det er trist å tenke på at det er 
10 -11 mnd'er igjen til en ny førjulstid
jeg kjenner et stikk av Post Christmas blues...

Jeg koser meg fortsatt med julemusikk, julefilmer
julegodt, julemat og juledrikke
Det er da fortsatt jul!!!


Og jeg skal tviholde på julen til langt ut i januar!
Ja, kanskje helt til bursdagen min, den 21? ;)