fredag 16. november 2012

Sjokoladeboller



Sjokoladeboller

100 gr romtemperert smør
1 dl sukker
= røres hvitt

Tilsett så
1 ts vaniljesukker
2 ss kakao
2,5 dl havregryn
(jeg bruker glutenfrie)

Bland godt
Trill små kuler
og vend dem i kokos

Settes så kjølig til de stivner
før du kan ha dem i bokser el

Oppbevares i kjøleskapet!






19 kommentarer:

  1. Trodde negerboller var de uten kokos jeg (altså de som er helt brune, og derav navnet?)

    Måtte bare google for de her hørtes litt like ut som sånne dugnadskaker, og fant disse sjokoladebollene: http://www.nordkak.no/Produkter/Mammas_Sjokoladeboller

    Disse skal jeg uansett lage, har holdt meg unna de du kjøper i hele høst, men til jul skal vi ha disse!

    Herlig juleblogg!

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk!
      Ja, jeg har googlet i det vide og brede selv.
      Sjokoladekuler burde vel inneholde sjokolade?
      Takk for tips! =)

      Slett
  2. Jeg lager ogsaa disse, men jeg bruker kokos ogsaa i "deigen" og jeg kaller dem kokoskuler.

    SvarSlett
  3. Chokladbollar tycker jag att man ska kalla dem.
    Och man förhöjer smaken om man har i lite kaffe i smeten.

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for tips!
      Skal prøve å ha litt smeltet sjokolade samt litt kaffe i neste gang
      Så blir de -sjokoladeboller- =)

      Slett
    2. Det tycker jag med att man ska, men det är inte hela världen. De fick sitt namn långt innan det blev politiskt inkorrekt att säga så. Men det låter bättre med chokladbollar. Eller kokosbollar, kallar vissa dem vilket jag tycker blir dumt om man väljer att använda strössel eller pärlsocker på haha... Men goda är dem! Min dotter på 3½ år klara av att göra sådana själv vilket gör dem till bästa bak och smakupplevelsen ;)

      Slett
  4. Hmmmm...dette hørtes jo ikke så vanskelig ut lage...tro om jeg skal tørre å prøve meg på dette?

    God helg !

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det syns jeg du skal gjøre.
      Jeg vurderer å bytte ut sukker med melis.
      Og tilsette litt smeltet sjokolade og litt kaffe neste gang! =)

      Slett
  5. Vi pleide å kalle det "Tryllekuler"! Vi pleide å lage de etter en oppskrift som stod i en gammel Donald Duck kokebok, hvor navnet på dem var Magicas Tryllekuler :) UTrolig gode og enkle å lage

    SvarSlett
    Svar
    1. Åh så gøy!
      Takk for tips! =)

      Slett
  6. Ja, jeg bruker baade havregryn og kokos. Kjempegodt! Jeg bruker ogsaa melis istdenfor sukker. Det syns jeg fungerer mye bedre. Har ogsaa proved aa lage dem med kaffe, appelsin og litt kanel :-) Og saa har jeg hatt smletet hvit sjokolade utenpaa. Kan jo ogsaa ha litt rum eller brandy i :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Så gøy! Jeg liker også å eksperimentere litt =)

      Slett
  7. Akkurat denne oppskriften pleide vi å bruke i "gamle dager". Etter skolen, og før de voksne var ferdige på jobb rakk vi fint å lage en porsjon "negerboller". De het det da, for 30 år siden, og jeg har aldri tenkt på dem som noe annet...
    Tror jammen jeg må lære Hedda-mi å lage disse i ettermiddag ;)
    Klem

    SvarSlett
  8. Husk at kakao + sukker + fett = sjokolade, så dette er faktisk sjokoladeboller! :D

    Det ser i alle fall ut som en knallgod oppskrift, dette er favorittgodteriet mitt når jeg er fysen, for ingrediensene fins alltid i huset. Du har en fantastisk, herlig juleblogg, forresten, den inspirerer!

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk! (litt på etterskudd..hehe) =)

      Slett
  9. Mmmm, nydelige! Disse må nok prøves;-)

    SvarSlett