mandag 6. februar 2017

Langtidsstekt ribbe


I går var jeg oppe kl 7 for å steke ribbe
som gikk som et 7timers langt TV program på Julaften
«Ribba – grad for grad» (for spesielt interesserte..)

Tenkte å bruke denne oppskriften på Julaften i år om den ble vellykket
(har nemlig hørt så mye positivt om akkurat denne oppskriften)

Det står ikke noe om hvor ribba skal stå i ovnen
så min stod midt i ovnen under alle prossesser
- og med vifta på! (bortsett fra den første dampingen)

Min tynnribbe var nok usedvanlig tykk med sine 4 kilo
så etter 6t på 90c (med varmluft) hadde den endelig
en kjernetemperatur som nærmet seg 85c
(jeg måtte steke den i 2t ekstra for å oppnå riktig temperatur)

Resultatet:
Utrolig god og saftig ribbe.
Så mør at beina på ribba løsnet helt av seg selv
Den beste ribben jeg har smakt
var det flere som sa rundt middagsbordet her
Inkludert undertegnede...

Vi hadde ventet så leeeeenge på ribba og var så sultne
så jeg glemte helt å ta bildet av herlighet..
Men noen fikk tatt dette bildet, så det får holde i denne omgang


Forrige gang jeg prøvde meg på langtidssteking
måtte jeg jobbe litt ekstra for å få sprø svor på ribba
Det måtte jeg ikke denne gangen
Svoren kom helt av seg selv ila de 15 minuttene den stekte på 210c

Så vi går nok for denne løsningen på Julaften 2017
Men noterer meg at vi må begynne kl 07 på morgenen!!
Det er jo viktig at ribba får hvile også før vi skal skjære i den
Minst 20 minutter tenker jeg...

2 kommentarer:

  1. Klart DU har ribbe i februar :)

    Herlig - godt den ble bra og oppskriften kan brukes til årets julafte.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, jeg hadde egentlig tenkt å spare den til påsken
      Men hadde ikke plass i fryseren :)

      Slett