Lussekatter
(glutenfrie)
(glutenfrie)
5 dl H-melk
1 pose rød tørrgjær
150 gr smør
1 ss fiberhusk
0.5 gr safran
0.5 ts salt
150 gr sukker
150 gr sukker
2 ts kardemomme
1 egg
800 gram Semper Mix
Varm opp melken til ca 38c
og rør ut gjæra i melken
Bruker du fersk gjær holder det at melken er lunken
Tøm så blandingen over i kjøkkenmaskinen
og tilsett det smeltede smøret og fiberhusk
Husk at smøret ikke må være varmere enn melken!
og rør ut gjæra i melken
Bruker du fersk gjær holder det at melken er lunken
Tøm så blandingen over i kjøkkenmaskinen
og tilsett det smeltede smøret og fiberhusk
Husk at smøret ikke må være varmere enn melken!
Tilsett så safran, salt, sukker, kardemomme og egg
Bland til slutt inn melet og mix til en glatt og fin deig
Sett deigen til heving på et lunt sted en times tid
(kan gjerne stå natten over også)
Bak ut Lussekattene godt med mel og
Sett deigen til heving på et lunt sted en times tid
(kan gjerne stå natten over også)
Bak ut Lussekattene godt med mel og
rull ut pølser og del opp i biter
Lag små Lussekatter (de blir dobbelt så store)
og legg en rosin i hver sving
og legg en rosin i hver sving
Pensle så med egg som er vispet sammen med en gaffel
og la Lussekattene etterheve på lunt sted i ca 30 min
Lussekattene stekes midt i ovnen
på 225 c over og undervarme i ca 12-15 min
Avkjøles på rist, men nytes gjerne lunken
Lussekattene legges i fryseren etter avkjøling
♡