Pepperkakemuffins
(mine lages glutenfrie)
Forvarm ovnen til 180°C
- Smør og sirup smeltes, blandes godt og settes til side mens du siler og blander noen (ikke alle!) av de tørre ingrediensene i en stor bakebolle: mel, natron, salt, kanel, ingefær, nellik, vaniljesukker og bakepulver
- Pisk inn brunt sukker, egg, rømme og melk inn i smør-og sirupblandingen
Hell så de våte ingrediensene over i de tørre og bland godt sammen - Røren er fortsatt litt rennende, men den skal altså være sånn
Jeg fyller opp litermålet mitt med denne røren, og
heller røren over i muffinsbrett som jeg har kledd med muffinsformer
- Sett brettet med muffins midt i ovnen i 15-20 minutter
Kjenn etter med en kakepinne el om muffinsene er gjennomstektetter 15 min i ovnen, bare for å være på den sikre siden
La avkjøle i 5-10 min før du har på glasur
Jeg får 24 store muffins fra denne røren
Melisglasur
120g+ Melis
2 ss sitronsaft
1 ss (15ml) melk
- Smør og sirup smeltes, blandes godt og settes til sidemens du siler og blander noen (ikke alle!) av de tørre ingrediensene i en stor bakebolle: mel, natron, salt, kanel, ingefær, nellik, vaniljesukker og bakepulver
- Pisk inn brunt sukker, egg, rømme og melk inn i smør-og sirupblandingenHell så de våte ingrediensene over i de tørre og bland godt sammen
- Røren er fortsatt litt rennende, men den skal altså være sånn
Jeg fyller opp litermålet mitt med denne røren, og
heller røren over i muffinsbrett som jeg har kledd med muffinsformer - Sett brettet med muffins midt i ovnen i 15-20 minutterKjenn etter med en kakepinne el om muffinsene er gjennomstektetter 15 min i ovnen, bare for å være på den sikre sidenLa avkjøle i 5-10 min før du har på glasur
Jeg får 24 store muffins fra denne røren
120g+ Melis
2 ss sitronsaft
1 ss (15ml) melk
- Bland alt sammen (bruk mer melis om du vil ha glasuren tykkere) Pynt de varme muffinsene med glasur Glasuren stivner mens muffinsene avkjøler seg
- Muffinsene holder seg 2 dager i romtemperatur1 uke i kjøleskap eller 3 måneder i fryseren
Barna syns disse muffinsene
er bedre enn pepperkaker!
Jeg lager disse muffinsene med glutenfritt mel og bruker da Semper Mix
Jeg har pyntet disse med osteglasur ♥
Forresten...noen som vet hvordan jeg får fjernet link fra bildene?
Plutselig må de linkes, og jeg finner ingen mulighet for å fjerne dem
Derfor er bildene linket til innlegget...
- Bland alt sammen (bruk mer melis om du vil ha glasuren tykkere)Pynt de varme muffinsene med glasurGlasuren stivner mens muffinsene avkjøler seg
- Muffinsene holder seg 2 dager i romtemperatur1 uke i kjøleskap eller 3 måneder i fryseren
er bedre enn pepperkaker!
Plutselig må de linkes, og jeg finner ingen mulighet for å fjerne dem
Derfor er bildene linket til innlegget...