søndag 20. desember 2020

Instagram og julegavepynting




Desember går alltid så altfor fort, og det blir liten tid til blogging
Jeg tenker alltid at i år så skal jeg virkelig dokumentere førjulstiden her på bloggen,
men neida. Det blir ikke tid til å sette seg ned å skrive blogginnlegg

I år sliter jeg også med å få lagt ut et bilde hver dag på Juleglede sin Instagram
Tidligere år har jeg hatt et album med bilder klar, men ikke i år

Derfor må jeg bruke mange timer på å finne bilder til Instagram
Ikke at det ikke finnes mange fine inspirerende julebilder der ute, for det gjør det
Men jeg ønsker også å legge ut et bilde som ikke andre allerede har lagt ut, og det er vanskelig
Ofte har jeg brukt timer og dager på å finne riktig kilde (fotograf) til bildene
Og det er ikke alltid jeg finner det heller, og da kan jeg ikke bruke bildet

Derimot så har jeg lagt ut noen av mine egne julebilder på min egen instagram
som du er velkommen til å følge hvis du vil 

Jeg har også fått mange julesanger tilsendt fra både følgere og artister selv
(spes på Instagram) som håper at jeg kan dele deres julesang på min Spotifyliste 
Jeg får sette meg ned å høre gjennom alle julelåtene jeg har mottatt i romjulen tenker jeg 


Jeg har pakket inn julegaver til den store gullmedalje de siste dagene, 
og jeg koser meg sånn med det! 

Spisestuebordet har vært fylt til randen av julegavepapir, gavepynt, bjeller,
gavelapper, sløyfebånd, gavebånd,  julegaver, glitter og gull 

Jeg elsker å pynte gavene med det jeg kan finne i huset av bjeller, anheng, smykker,
juletrepynt, fine hårspenner, julepynt + + 

Jeg er litt som kråka, elsker alt som glitrer 

Hva med deg, pynter du julegavene? 


mandag 7. desember 2020

Pepperkakemuffins


Pepperkakemuffins 
(mine lages glutenfrie)

115g smør
1,6 dl sirup
375g mel 
1,5 ts natron
1 ts bakepulver
1/4 ts salt
1,5 ts kanel 
1 ts ingefær  
0,5 ts nellik
1 ts vaniljesukker 
100g brunt sukker
1 stort egg eller 2 små (romtemp)
1,1 dl rømme (romtemp)
1,2 dl melk (romtemp)




Forvarm ovnen til 180°

  1. Smør og sirup smeltes, blandes godt og settes til side 
    mens du siler og blander noen (ikke alle!) av de tørre ingrediensene i en stor bakebolle: mel, natron, salt, kanel, ingefær, nellik, vaniljesukker og bakepulver 
  2. Pisk inn brunt sukker, egg, rømme og melk inn i smør-og sirupblandingen 

    Hell så de våte ingrediensene over i de tørre og bland godt sammen 
  3. Røren er fortsatt litt rennende, men den skal altså være sånn
    Jeg fyller opp litermålet mitt med denne røren, og 
     heller røren over i muffinsbrett som jeg har kledd med muffinsformer

  4. Sett brettet med muffins midt i ovnen i 15-20 minutter

    Kjenn etter med en kakepinne el om muffinsene er gjennomstekt
    etter 15 min i ovnen, bare for å være på den sikre siden 

    La avkjøle i 5-10 min før du har på glasur 

    Jeg får 24 store muffins fra denne røren



Melisglasur

120g+
 Melis 
2 ss sitronsaft 
1 ss (15ml) melk

  1. Bland alt sammen (bruk mer melis om du vil ha glasuren tykkere) 
    Pynt de varme muffinsene med glasur 
    Glasuren stivner mens muffinsene avkjøler seg
  2. Muffinsene holder seg 2 dager i romtemperatur
    1 uke i kjøleskap eller 3 måneder i fryseren

Barna syns disse muffinsene
er bedre enn pepperkaker!


Jeg lager disse muffinsene med glutenfritt mel og bruker da Semper Mix 


Jeg har pyntet disse med osteglasur 




Forresten...noen som vet hvordan jeg får fjernet link fra bildene?
Plutselig må de linkes, og jeg finner ingen mulighet for å fjerne dem
Derfor er bildene linket til innlegget... 

tirsdag 1. desember 2020

Første desember

 


Første desember 

Vi startet dagen med pakkekalendere hele gjengen
+ flaxkalendere (og adventsmagi kalender til meg)

Alven (Elf on the shelf) er tilbake og satt inni den ene juletøffelen til minstemann
Klar for å ake ned noen ruller med julegavepapir 

Vi så julekalendere på TV på morgenkvisten her (både norsk og svensk)
Mens det ble inntatt både frokost og kaffe (meg) 

Vi har sett julefilmer idag, spilt julemusikk, og jeg har drukket
sesongens første kopp med gløgg (med mandler og rosiner)

Jeg har også rukket å pakke inn et par julegaver 
med litt hjelp fra minstemann

Nå skal desemberdagene nytes 



Desember er også måneden for både morgen og kveldsgymnastikk
Jeg må sette i (og trekke ut) kontakter både høyt, lavt, under og over
Så det blir en liten runde når jeg står opp og før jeg legger meg
- Ja, for her har vi alle lysene av om natten 

Noe som minner meg på at det i dag er røykvarslerens dag

Det betyr at man må bytte batteri i alle husets røykvarslere 
Sørge for at det er en røykvarsler i alle rom

Brannslokningsapparatene skal vendes på
slik at pulveret ikke klistrer seg fast i bunnen

Sjekk også at nåla på trykkmåleren står på grønt
Er ikke apparatet i orden må du kjøpe et nytt


Det anbefales at du har et apparat i hver etasje,
og at du har ett tilgjengelig der hvor du sover 

- og husk å blås ut alle lys!


mandag 30. november 2020

The Christmas Promise

 

Jeg må innrømme at jeg slet veldig med denne boken
og vurderte å bare legge den fra meg flere ganger 

Men jeg kom meg gjennom den til slutt
(og heldigvis tok den seg litt opp mot slutten)

Men det er nok ikke en bok jeg kommer til å lese igjen



tirsdag 24. november 2020

Julekalendere på TV 2020

 


Julekalendere 2020 


Her kommer en liten oversikt over
hvilke julekalendere som sendes på TV i år:

NRK Super
07:25 Stjernestøv
14:00 Stjernestøv 
18:00 Stjernestøv
18:37 Emblas Saga 
19:00 Pakten 




NRK 
09:20 Stjernestøv 
16:40 Stjernestøv



TV2
06:00 Tinkas Juleeventyr 




TV2 Zebra
19:15 Julefergå
19.30 The Julekalender
23:00 The Julekalender


TVNORGE
19:45 Nissene over skog og hei
20:00 Jul i Blodfjell 
22:30 Nissene over skog og hei
22:45 Jul i Blodfjell



SVT1
07:15 Mirakel
09:30 Mirakel
18:45 Mirakel
 



TV2 Danmark
20:00 Juleønsket




FOTO: NRK



Her blir det tradisjonen tro både
  norsk og svensk julekalender


lørdag 21. november 2020

Karamellpopcorn

 


Kjapt, godt, søtt og salt julegodt
Det du trenger er en pose micropopcorn, smør, sirup
brunt sukker, natron og litt salt


Karamellpopcorn

100 gr smør (meierismør)
100 gr løst lyst brunt sukker
100 gr lys sirup
0,5 ts natron
1 klype maldonsalt
75 gr poppet popcorn 
(det er IKKE hele posen altså)





Jeg har funnet mange oppskrifter på karamellpopcorn på nett (de fleste amerikanske)
Men jeg fant denne ferdig oversatt til norsk her, og har brukt denne mange ganger

1. Pop popcorn, og vei opp 75 gr ferdigpoppede fine popcorn og legg dem til side

2. Finn frem en STOR kjele (husk at du skal ha plass til alt popcornet oppi her etterpå)
Men har du ikke en stor nok kjele, kan du fordele det poppede popcornet i en langpanne
og bare helle karamellblandingen over popcornet - og blande godt 
(dog litt lettere å brenne seg på denne måten, så vær forsiktig!)

3. Smelt smør i en stor tykkbunnet kjele
Rør inn sukker og sirup i det smeltede smøret og la det koke på middels varme i 3 minutter uten at du rører. Rør så rundt i blandingen og la det koke i 3 minutter til, der du rører hvert 30 sekund

4. Trekk kjelen av platen og tilsett natron og salt. Rør godt

5. Tilsett det poppede popcornet i karamellblandingen og bland godt

6. Hell karamellpopcornet over på et stekebrett kledd med bakepapir
Bre det utover, og stek midt i ovnen på 150 grader i 10 minutter
Når halve steketiden har gått, tar du ut brettet, rører litt rundt og setter det inn igjen

7. Popcornet smaker godt rykende fersk rett fra ovnen, men lurt å la det avkjøles noen minutter 
slik at du ikke brenner deg. Mmm...


Oppbevares i en lufttett boks
Jeg bruker å ha mitt stående i en glassbeholder på hylla på kjøkkenet
og der har det holdt seg knasende sprøtt i flere dager 

Men helt klart best servert rett fra ovnen 
Her forsvinner det vanligvis ila av en times tid!