Morton Family Strata
fra filmen The Family Stone
fra filmen The Family Stone
I filmen er det Meredith Morton (Sarah Jessica Parker)
som ønsker å overraske familen Stone
med familiens elskede Strata til julefrokosten
Dette er en juletradisjon fra hennes familie
som ønsker å overraske familen Stone
med familiens elskede Strata til julefrokosten
Dette er en juletradisjon fra hennes familie
Hvis du har sett filmen, så vet du jo hvordan det går med denne strataen
Og er det ikke litt merkelig at hun ikke vet,
at hennes egen kjæreste er allergisk mot sopp?
Og er det ikke litt merkelig at hun ikke vet,
at hennes egen kjæreste er allergisk mot sopp?
Denne retten skal lages kvelden i forveien,
da den skal stå i kjøleskapet over natten
Eller ihvertfall i minst 6 timer
da den skal stå i kjøleskapet over natten
Eller ihvertfall i minst 6 timer
Morton Family Strata
8 porsjoner
8 skiver med loff (jeg brukte glutenfri loff)
225 gr mozzarellaost, revet eller i skiver
2-3 store tomater
150 gram sjampinjong
1 løk skjært i tynne løkringer
5 egg
6,5 dl melk
1 ts salt
1 ts oregano
En klype hvitløkssalt
Parmesan
Svarte oliven (hvis ønskelig)
Her kan du jo variere oppskriften etter hva du liker
Ta mer eller mindre av det du liker best/minst
Bruk pepperkakeformer og stikk ut figurer av brødet
Jeg brukte to ulike stjerne utstikkere
Legg figurene til side
Riv opp skorpene i mindre biter og legg dem i en smurt ildfast form
Legg så halvparten av mozarellaosten over brødskorpene i formen
Legg så over halvparten av tomatene skjært i skiver,
alle løkringene og all den stekte soppen
Jeg steker soppen i smør,
og tilsetter to fedd hvitløk når den er ferdigstekt
(verdens beste duft)
Strø så resten av osten over
Legg så de utstikkede brødfigurene over og siste rest av tomatene
Visp sammen egg, melk og krydder for hånd og
hell blandingen over brødbitene på toppen
Topp herligheten med parmesanost (og svarte oliven om du liker det)
Dekk til og sett i kjøleskapet over natten
Stek i 1-1,5 t i ovnen på 160c
Strataen er ferdig når du kan stikke en kniv i blandingen og den kommer ut ren
La stå i 5 minutter før servering
8 porsjoner
8 skiver med loff (jeg brukte glutenfri loff)
225 gr mozzarellaost, revet eller i skiver
2-3 store tomater
150 gram sjampinjong
1 løk skjært i tynne løkringer
5 egg
6,5 dl melk
1 ts salt
1 ts oregano
En klype hvitløkssalt
Parmesan
Svarte oliven (hvis ønskelig)
Her kan du jo variere oppskriften etter hva du liker
Ta mer eller mindre av det du liker best/minst
Bruk pepperkakeformer og stikk ut figurer av brødet
Jeg brukte to ulike stjerne utstikkere
Legg figurene til side
Riv opp skorpene i mindre biter og legg dem i en smurt ildfast form
Legg så halvparten av mozarellaosten over brødskorpene i formen
Legg så over halvparten av tomatene skjært i skiver,
alle løkringene og all den stekte soppen
Jeg steker soppen i smør,
og tilsetter to fedd hvitløk når den er ferdigstekt
(verdens beste duft)
Strø så resten av osten over
Legg så de utstikkede brødfigurene over og siste rest av tomatene
Visp sammen egg, melk og krydder for hånd og
hell blandingen over brødbitene på toppen
Topp herligheten med parmesanost (og svarte oliven om du liker det)
Dekk til og sett i kjøleskapet over natten
Stek i 1-1,5 t i ovnen på 160c
Strataen er ferdig når du kan stikke en kniv i blandingen og den kommer ut ren
La stå i 5 minutter før servering
Denne retten settes på et frokostbord med masse annet digg å spise,
så dette er kun et tilbehør og ikke en rett man skal spise alene
så dette er kun et tilbehør og ikke en rett man skal spise alene
Oppskriften fant jeg her ♥
Jeg syns det ble for mye brød,
og tror nok dette er bedre hvis man halverer brødet
evnt bare dropper skorpene
og tror nok dette er bedre hvis man halverer brødet
evnt bare dropper skorpene
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar