Pikekyss
2 eggehviter (romtempererte)
125 gr sukker
= piskes til marengs
Marengs: Eggehvitene piskes langsomt til det begynner å skumme
Pisk videre på høyeste hastighet til skummet danner hvite topper
Tilsett så sukkeret gradvis
Pisk til alt sukkeret er oppløst, ca 5 min
♥ Bland forsiktig i farge om ønskelig
♥ Sprøyt ut marengstopper på 2 stk bakepapirkledde stekeplater
♥ Stekes i ovnen på varmluft på 100c i ca 1-1,5t
(små marengser trenger bare 1t i ovnen, mens de større trenger 1,5t)
Jeg bruker å bytte om plass på brettene når halve steketiden er gått
Jeg bruker å bytte om plass på brettene når halve steketiden er gått
Pikekyssene skal være gode og crispy på utsiden
og ha en litt mykere innside
og ha en litt mykere innside
Når pikekyssene er ferdige slår du av ovnen, og lar de
avkjøles helt inni ovnen med ovnsdøren lukket
Pikekyssene må oppbevares i en lufttett boks
og er holdbare i flere uker...
og er holdbare i flere uker...
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar