mandag 5. november 2018

Pikekyss


Pikekyss

2 eggehviter (romtempererte)
125 gr sukker
= piskes til marengs

MarengsEggehvitene piskes langsomt til det begynner å skumme
Pisk videre på høyeste hastighet til skummet danner hvite topper
Tilsett så sukkeret gradvis
Pisk til alt sukkeret er oppløst, ca 5 min 

 Bland forsiktig i farge om ønskelig
Sprøyt ut marengstopper på 2 stk bakepapirkledde stekeplater
 Stekes i ovnen på varmluft på 100c i ca 1-1,5t
(små marengser trenger bare 1t i ovnen, mens de større trenger 1,5t)
Jeg bruker å bytte om plass på brettene når halve steketiden er gått


Pikekyssene skal være gode og crispy på utsiden
og ha en litt mykere innside 

Når pikekyssene er ferdige slår du av ovnen, og lar de
avkjøles helt inni ovnen med ovnsdøren lukket 

Pikekyssene må oppbevares i en lufttett boks
og er holdbare i flere uker...




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar