torsdag 29. november 2018

Salt karamellsaus



Salt karamellsaus 
Det lille ekstra til julens desserter 

1 dl fløte
100 gr sukker
50 gr smør
En liten klype maldonsalt (max 0,3 ts)


 Varm opp fløten til kokepunktet, samtidig som
du lar sukkeret smelte på middels varme i en tykkbundet kjele


 Viktig at du ikke rører i sukkeret
bare beveger litt på kasserollen innimellom


 Fløten settes til side når den har nådd kokepunktet

 Når sukkeret er smeltet og er blitt brunt, skrur du ned varmen
på platen og tilsetter smøret som røres inn med en tresleiv


 Når smøret er rørt inn rører du inn den varme fløten litt etter litt

 La alt småkoke i et par minutter før du siler karamellsausen over i en beholder

Nydelig over brownies, eller vaniljeis

Sausen oppbevares i kjøleskapet
men må romtempereres før servering




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar