Glutenfrie kakemenn
200 gr sukker
150 gr smør (TINE)
3 dl lettrømme
1 ts hornsalt
500 gr Semper Mix
1 ts vaniljesukker
Smelt smør
Tilsett sukker i det smeltede smøret og bland godt
Hell over blandingen i en bakebolle (evnt kjøkkenmaskin)
Tilsett rømme, og bland godt
Bland og sikt de tørre ingrediensene
Tilsett det tørre litt etter litt i smørblandingen til du får en fast deig
La deigen hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter
Kjevle ut deigen til ca 1/2 cm tykkelse
Kakemenn skal være dobbelt så tykke som pepperkaker,
da de skal være myke på innsiden
Stikk ut figurer og legg på bakepapirkledd stekebrett
Stekes midt i ovnen på 175c i ca 10 minutter
Avkjøles...
Dette er de beste kakemennene jeg har smakt
Så enkelt, og så godt! ♥
Oppskriften kommer fra Ruth Sandring i NCF
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar