tirsdag 17. desember 2024

Brune pinner

Brune pinner (Kolakaker) 

200 gr romtemperert smør (TINE)
200 gr sukker
= piskes hvitt 

Tilsett så 1 eggeplomme (romtemperert) og 1 ss lys sirup
Bland godt før du tilsetter det tørre: 
300 gr mel (jeg brukte Semper Mix)
1 ts natron
1/2 ts kanel
1 ts vaniljesukker
1 ts ingefær

Jeg tilsatte også ca100 gr med sjokolade (Walters mandler)
Hakket opp og hadde i deigen helt til sist, bland godt inn 

Del deigen i seks deler 
Trill pølser av hver enkelt del, og legg pølsene på stekebrettet (3 pr brett) og trykk dem litt flate
Rifle så over med en gaffel, pensle med et sammenvispet egg (romtemperert)
og dryss over hakkede mandler om ønskelig

Stekes midt i ovnen på 175c i ca 12-14 minutter 

Straks de er ferdige skjærer du opp kakene i smale pinner (ca 1-2 cm brede)
og lar de avkjøles helt på stekebrettet 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar