torsdag 14. desember 2017

Julemarked på Røros



Vi var på Julemarked på Røros i helgen
Og det er virkelig et av årets store høydepunkt
Vi storkoser oss, og finkjemmer hver en krok 
av Røros, for julestemning  







Det er noe med den gode magiske fjellufta
Luktene, stemningen og julegleden
For ikke å snakke om folkene! 




Vi var også i år innom pepperkakehusutstillingen
Her var det mange kunstverk
Og ingenting lukter vel mer jul enn pepperkaker? 






Man kan jo vandre opp og ned gatene her i timesvis
og hele tiden oppdage noe nytt 
Jeg får i hvertfall aldri nok...







Det er alltid godt å være på Røros
Men i førjulstida er det magisk når man går rundt her 
med røde kinn og tindrende store øyne 












Inne på Fjellpryd som ligger i Kjerkgata
var det virkelig julestemning 
Det gjør seg med litt rødfarge i jula ja
(prøver jeg å fortelle meg selv som er så glad i kombinasjonen hvitt/sølv)










Jeg var selvfølgelig innom Juleloftet også
og brukte gooood tid der...
Fem julegaver ble med meg hjem derfra 



Nå gleder vi oss til å komme tilbake igjen 
6. desember 2018 




tirsdag 12. desember 2017

Lussekatter (glutenfrie)



Lussekatter
(glutenfrie)


5 dl H-melk
1 pose rød tørrgjær
150 gr smør
1 ss fiberhusk 
0.5 gr safran
0.5 ts salt
150 gr sukker 
2 ts kardemomme 
1 egg
800 gram Semper Mix


Varm opp melken til ca 38c
og rør ut gjæra i melken
Bruker du fersk gjær holder det at melken er lunken

Tøm så blandingen over i kjøkkenmaskinen
 og tilsett det smeltede smøret og fiberhusk 
Husk at smøret ikke må være varmere enn melken!

Tilsett så safran, salt, sukker, kardemomme og egg 

Bland til slutt inn melet og mix til en glatt og fin deig

Sett deigen til heving på et lunt sted en times tid
(kan gjerne stå natten over også)

Bak ut Lussekattene godt med mel og 
rull ut pølser og del opp i biter
Lag små Lussekatter (de blir dobbelt så store)
og legg en rosin i hver sving

Pensle så med egg som er vispet sammen med en gaffel
og la Lussekattene etterheve på lunt sted i ca 30 min

Lussekattene stekes midt i ovnen 
på 225 c over og undervarme i ca 12-15 min

Avkjøles på rist, men nytes gjerne lunken

Lussekattene legges i fryseren etter avkjøling