fredag 27. oktober 2017

Mandel og pistasj konfekt



Mandel og pistasj konfekt 


60 gram mandelflak
(jeg brukte litt mer, da jeg tømte to poser)
40 gr pistasjnøtter
200 gr melkesjokolade

Rist mandelflakene lett i ovnen ved 190c i ca 5 min
La dem så avkjøles på kjøkkenbenken

Grovhakk pistasjnøttene og legg dem til side

Smelt sjokoladen i en skål over vannbad
Viktig at sjokoladen ikke blir for varm

Vend forsiktig de avkjølte mandelflakene
 inn i den smeltede sjokoladen
før du blander inn nøttene til slutt

Fyll blandingen i små konfektformer
og pynt dem med hakkede pistasjnøtter

Sett formene til avkjøling i kjøleskapet i 10 min

Konfekten oppbevares i en tett boks i kjøleskapet

Denne konfekten kan også fint fryses
Den trenger kun en ca 20 minutter i rom temp før den kan nytes 






tirsdag 24. oktober 2017

Kitschmas



Kitschmas er en fargerik og morsom trend
som vi bare får se mer av...
Festlig dekor i nostalgiske farger


Spesielt for deg som elsker flamingoer, havfruer, cupcakes
enhjørninger, glitter og paljetter kanskje?

Merry Kitschmas




























Jeg var en tur innom Rusta i dag
og der sammen med julebelysningen
stod en stor lysende flamingo gitt

Flamingo er for meg sommer, sol og poolparty
Så dette er langt i fra min julestil...
Men det er kanskje noe for deg?




Alle foto er fra: Amara Living



lørdag 21. oktober 2017

Magical Moments



H&M har virkelig slått på stortromma i år
og laget disse fantastiske bildene

Ja gir ikke dette julestemning 
så vet ikke jeg... 












Mer fra årets julekolleksjon finner du her 

Foto: H&M 



fredag 20. oktober 2017

Jotex Jul



Litt fredagsinspirasjon fra Jotex
Man kommer i god stemning av disse bildene
Og det klør i fingrene mine etter å pynte til jul... 





Jotex har også et enormt utvalg i julebelysning
så her er det virkelig en god sjanse for å finne den
perfekte adventsstjerne, eller adventsstake 










Selv fant jeg en søt liten kalender som jeg allerede har fått i hus
Tenkte å glede en liten en med den når det nærmer seg desember 
Så han kan følge med på nedtellingen til Jul





Foto: Jotex 
[innlegget er ikke sponset]


torsdag 19. oktober 2017

Crunchy lakrisbol



Crunchy lakrisbol
med mandler og sjokolade 

2 eggehviter
125 gr sukker
1,5 ts vaniljesukker
125 gr grovt hakket kokesjokolade
125 gr grovt hakkede mandler
2 ts lakrispulver

Lag marengs:
Pisk eggehvitene helt stive før du
tilsetter sukkeret gradvis 
 Tilsett så vaniljesukker og lakrispulver
Pisk videre til marengsen blir glatt og fin

Vend til slutt forsiktig inn
mandler og sjokolade med en slikkepott

Lag topper med teskjeer
å sett på bakepapirkledd bakeplate

Stekes midt i ovnen i varmluft
på 170 grader i 15 minutter
Eller på 180 grader over/undervarme

Avkjøles på platen 
og oppbevares tørt og i tett boks