søndag 8. januar 2012

Jesusbarnet i vitrineskapet




Julekrybben er flyttet inn i vitrineskapet
[stallen deres er på mystisk vis blitt borte]

De har gjemt seg for en nysgjerrig 3 åring
som gjerne vil leke med figurene i porselen..




fredag 6. januar 2012

Freia Sjokoladeegg




Vi kjøpte disse eggene
for jeg måtte jo smake 

Anyway, det var ikke godt!

Hvis de absolutt skal selge sine elskede påskeegg
kledd i julens design hadde de jo strengt tatt IKKE
vært nødt til å skifte ut den deilige melkekremen
med denne sjokoladekremen/nugattien her?


Men men.. får trøste meg med at det ikke er
lenge igjen til Påskeeggene er i butikken :)
De kom jo tidlig i februar (!) i fjor



mandag 2. januar 2012

Karameller




Karameller

1 dl søt kondensert melk
(jeg fant kun Vikingmelk, og brukte den)
1 dl brunsukker
1 dl sukker
1 dl lys sirup
1oo gr smør

Jeg tilsatte også litt julekrydder 
som Nellik og Ingefær

Bland alt sammen i en gryte 
og rør hele tiden til det koker

La massen koke under omrøring  
i ca 6-8 minutter

Hell massen i en smurt form og avkjøl
Del opp i biter når massen er helt avkjølt
å pakk dem inn i cellofan!

Jeg brukte små konfektformer
og avkjølte karamellene i kjøleskapet

Men de må være kjøleskapskalde for å få dem ut av formen

Så egentlig var den beste løsningen å pakke dem inn i cellofan
for den klistret seg ikke fast i karamellene =] 




lørdag 31. desember 2011

Årets pepperkaker

Årets pepperkaker ble gode
men noe gikk skjevt i blandingsforholdene
da jeg doblet pepperkakedeigen

For den var vanskelig å jobbe med...
..og ikke noe for barna..
Så vi måtte kjøpe en ferdig deig som de kunne holde på med...




Så neste år får jeg heller lage to seperate deiger =]


Nå skal jeg i gang med Nyttårsdesserten!
Jeg finner ikke oppskriften som kom med en reklame i jula
= mannen har kastet den?




Men jeg husker ingrediensene så jeg får prøve meg frem
[Jorbær, fløte, gelatin, hvit sjokolade]


Godt Nyttår til deg!




fredag 30. desember 2011

Christmas Cookies




Christmas Cookies 

150 gr smør
2 dl brunsukker
2 dl sukker
2 egg
5 dl hvetemel 
 (jeg bruker glutenfritt)
2 ts kanel
(jeg syns det holder med 1 ts)
1/2 ts salt
1 ts bakepulver
2 dl hakkede valnøtter
2 dl hakket kokesjokolade

Visp smøret luftig
Tilsett sukkeret og eggene og visp til røren er jevn
Rør sammen mel, kanel, bakepulver og salt
Bland dette i røren

Tisett de hakkede nøttene og sjokoladen
Legg en spiseskje av deigen på en plate dekket med bakepapir

Stekes på 200 grader i ca 10 min

Disse lukter og smaker JUL!

Mmm.. Nydelig!